Hoppa till innehåll

Utbildningsledare med sektionschefsansvar

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildningsledare med sektionschefsansvar till Yrkeshögskolan Malmö stad, en del av Komvux Malmö. 

I den här rollen ansvarar du för att leda och organisera yrkeshögskoleutbildningen, genom att planera och genomföra utbildningsåret för verksamheten tillsammans med kollegor, studerande och externa utbildningskonsulter. Hos oss arbetar vi nära näringslivet och skräddarsyr våra utbildningar tillsammans med respektive bransch för att de studerande ska få bästa möjliga start på sin jobbresa. 

I tjänsten ingår pedagogiskt ansvar kopplat till yrkeshögskolans arbete och en del av ditt uppdrag är att informera om och marknadsföra utbildningen genom interna och externa kontakter. Du kommer att vara utbildningens kontaktperson mot branschen och Myndigheten för yrkeshögskolan, samt nätverka med branschkollegor, rekrytera, coacha och handleda studerande. Andra arbetsuppgifter som ingår i rollen är att genomföra upphandlingar, exempelvis av konsulttjänster, samt introducera nya konsulter i verksamheten. 

Befattningen för den här tjänsten är sektionschef och du kommer ha personalansvar samt ansvara för att kvalitetssäkra och utveckla utbildningarna tillsammans med medarbetarna, studerande och utbildningarnas ledningsgrupper. I den här rollen ingår även ansvar för mål, budget, kvalitet och resultat samt att leda, styra, samordna och utveckla yrkesutbildningen i samråd med rektor.

Vi på Yrkeshögskolan Malmö stad lägger stor vikt vid att hålla en hög kvalitet på våra utbildningar. Vi har ett gott samarbete med andra professioner inom Komvux Malmö som bidrar med sin kompetens inom vuxnas lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskoleexamen (minst 180 hp) alternativt yrkeshögskoleexamen med inriktning exempelvis besöksnäringen, marknadsföring, ledarskap, pedagogik, ekonomi
 • minst 1 års arbetslivserfarenhet som utbildningsledare inom yrkeshögskolan 
 • minst 1 års arbetslivserfarenhet med personalansvar
 • minst 2 års dokumenterad erfarenhet från besöksnäringen
 • interna och externa kontakter samt nära samverkan med främst ledningsgrupper inom förvaltning
 • god digital kompetens 
 • mycket god svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har:

 • pedagogisk utbildning
 • utbildningsledarutbildning
 • projektledarutbildning
 • erfarenhet av utbildningsledning gärna mot besöksnäringen
 • ytterligare språkkunskaper

 

Personliga egenskaper vi värdesätter för den här rollen: ha ett gott självledarskap, vana av teamarbete, flexibel, samverka med övrig utbildningspersonal, ha ett gott bemötande, kommunikativ, ha ett coachande och pedagogiskt förhållningssätt

 

Om arbetsplatsen

 

Yrkeshögskolan Malmö stad lägger stor vikt vid att hålla en hög kvalitet på sina utbildningar. Vi har ett gott samarbete med andra professioner inom Komvux Malmö som bidrar med sin kompetens inom vuxnas lärande. Yrkeshögskolan Malmö är en eftergymnasial utbildningsform där utbildningarna tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningarna är avgiftsfria och den som studerar är studiemedelsberättigad. 


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: januari 2024 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Typ av anställning
http://malmo.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Administration
Företagslogga
Malmö stad
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga