Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Tjänsteägare till säkerhetstjänsten Infrastruktur

Ansök nu

Är du en person med stort engagemang för samhällsservice och förmåga att skapa goda samarbeten och nätverk?  Då kan Malmö Stad och IT och Digitaliseringsavdelningen (ITD) vara rätt plats för dig.

När du arbetar med IT-säkerhet eller digital infrastruktur inom Malmö Stad är du med och skyddar samhällsviktiga funktioner och bidrar till att säkra samhällets framtid. Du får möjlighet att arbeta i en komplex IT miljö med system som är kritiska för stadens verksamheter. Arbetet inom ITD kring säkerhet och infrastruktur i Malmö Stad fokuserar på att skapa en trygg och säker digital miljö för våra medborgare och anställda.

ITD ansvarar för stadens kommungemensamma IT och Digitaliseringsuppdrag, där vi arbetar med allt från teknik till människor och beteende för att utveckla och leverera digitala lösningar som utgår från Malmöbornas och medarbetarnas behov. Vi arbetar i bred samverkan och nätverksbyggande både internt inom staden och med olika samhällsaktörer på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Aktiv omvärldsbevakning är en naturlig del av vårt arbete.

ITD är inne i en expansiv fas där vi behöver utöka vår kompetens ytterligare inom områdena IT Säkerhet och digital infrastruktur. Vill du ha en meningsfull karriär och vara med och göra verklig skillnad? Då är arbetet inom IT-säkerhet och infrastruktur i Malmö Stad något för dig!

I denna annons kan du läsa mer om vår tjänst som tjänsteägare till säkerhetstjänsten Infrastruktur. Vi söker även en IT-specialist: Identitet och åtkomst, en IT-säkerhetsarkitekt och en IT-infrastrukturarkitekt.

Arbetsuppgifter

Tjänsteägare Säkerhet är huvud- och leveransansvarig för IT-säkerhetstjänsten under hela dess livscykel. Du ansvarar främst över Skydd och Detektion vilket innebär att förmågor och tjänster inom området möter hot- och kravbild och upplevs möta förväntning på funktionalitet. Du utvärderar och utvecklar kontinuerligt tjänster och funktioner inom ansvarsområdet och kommunicerar kring produkterna. Du är även leverantör till andra Tjänsteägare. Du agerar också beställare i samarbete och dialog med både interna och externa leverantörer.

I arbetet som Tjänsteägare Säkerhet har du en central och viktig roll.

Dina arbetsuppgifter/ansvarsområden är t.ex.:

 • Samordna informationssäkerhetsfrågor och vara ett stöd i IT-säkerhetsfrågor.
 • Medverka vid och granska IT-säkerhetsrevisioner och IT-säkerhetstester.
 • Arbeta med hot-, risk- och sårbarhetsanalyser.
 • Initiera IT-säkerhetshöjande aktiviteter.
 • Beskriva och granska IT-säkerhetsarkitektur utifrån interna och externa styrande dokument, samt utifrån verksamhetens krav och förväntningar i projekt och andra uppdrag.
 • Budgetarbete/uppföljning av investeringar och reinvesteringar.
 • Leda och fördela det dagliga arbetet inom IT-säkerhet.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning samt minst tre års erfarenhet av IT-branschen och av IT-säkerhets- och informationssäkerhetsarbete och har bedrivit detta inom större organisationer. Du har även god kännedom om ramverk, projekt- och förvaltningsstyrningsmodeller som ITIL och PM3 eller motsvarande. 

Vi söker ständigt utveckla både innehåll och ramar för vårt arbete, så det är meriterande att ha erfarenhet av att utveckla metodik och strukturer kring hur drift av verksamhetskritiska lösningar kan gå till.

Det är meriterande att ha följande: 

 • Högskoleutbildning inom informationshantering eller annan relevant motsvarande utbildning/erfarenhet.
 • Erfarenhet av standarder inom området, t ex ISO 27000
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsrelaterade tjänster.
 • Erfarenheter av infrastruktur/kommunikationslösningar i en Enterprise miljö ur ett beställarperspektiv.
 • Erfarenhet av att vara kravställare/beställare mot externa leverantörer/samarbetspartners/ tillverkare.
 • Dokumenterad erfarenhet av förvaltning och planering inom Säkerhetsområdet Infrastruktur
 • Kunskap om LOU (Lagen om offentlig upphandling).
 • Erfarenhet av ITIL processer.

Vi ser gärna att du också har en fot i framtiden. Vi arbetar aktivt med livscykelhantering. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. 

Inom sektionen har vi en öppen dialog och nära till det personliga och informella. Vi tror att du har samma inställning och att du gärna vill bidra med din erfarenhet och kompetens med glimten i ögat. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Om arbetsplatsen

IT och Digitalisering ansvarar för drift av Malmö stads datacenter och den centrala infrastrukturen. I ansvaret ingår både stödjande system och verksamhetssystem. Bland de stödjande systemen finns kritiska lösningar som exempelvis integration och identitet- och åtkomstsystem. Vi samarbetar med förvaltningar i Malmö stad, och utgår från Malmöbornas och medarbetares behov. Tillsammans är vi cirka 120 kollegor som erbjuder smarta och funktionella lösningar inom IT och digitalisering.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever

får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Möjlighet till distansarbete: Ja, till viss del

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare