Tjänsteägare e-underskrift och Freja

Tjänsteägare e-underskrift och Freja

Arbetsuppgifter

Tjänsteägare med passion för teknik och processer – nu söker vi dig som är redo, i rollen som tjänsteägare, att utveckla vår nya tjänst e-underskrift samt förvalta och utveckla användandet av eID-tjänster i och utanför Malmö stad.

I din roll som tjänsteägare ser vi att det är du som är länken mellan vår beställare, leverantörer, specialistteam och verksamheten. I din samordnande roll säkerställer du att vårt erbjudande ger staden den bästa möjliga kundupplevelse.

För att lyckas i rollen ser vi att du är skicklig på att se och ta vara på affärsmöjligheter. Du tar egna initiativ till att initiera förändringar som du alltid slutför i tid med fokus på kvalitet, leveransförmåga, ekonomi och kundupplevelse. En viktig del i rollen är också att samordna och driva tjänsteutvecklingen med verksamheten och vi ser därför att du behöver vara bra på att skapa goda relationer och bygga nätverk.

Dina arbetsuppgifter som tjänsteägare innebär det att du skall kunna arbeta på strategisk/taktisk nivå i en/flera utvecklingsvärdeströmmar. Du säkrar ett helhetsperspektiv över de aktuella processerna avseende utveckling både med & utan inslag av it och att denna är i linje med innehållet i processens fastställda färdplan.

Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:

Initiera och driva förändringar av tjänsten, inklusive avveckling.
- Ansvarar för uppföljning och rapportering på avtal, ekonomi, budget, dokumentation och juridiska frågor kring tjänsterna. Bevakar strategisk & taktisk utveckling av tjänsterna tillsammans med kollegorna på ITD och beställare samt omvärldsbevakning. Följer utvecklingen på lokal, nationell och EU-nivå.

Ansvarar för årlig förvaltningsplan för tjänsten samt representerar tjänsten inom och utanför organisationen
- Säkerställer att tjänsten lever upp till aktuella krav på informationssäkerhet och gällande lagstiftning

- Prioriterar initiativ i nära samarbete med exempelvis andra tjänsteägare, arkitekter och verksamhetsföreträdare.
- Prioriterar i det löpande förvaltningsarbetet

Kvalifikationer

Du har en systemförvaltarutbildning eller annan relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kanske även har utbildning inom projektledning och/eller agilt ramverk.

Vi ser att du har minst tre års tidigare erfarenhet i en liknande roll, till exempel som tjänsteägare, produktägare, lösningsarkitekt, projektledare eller som Service Delivery Manager. I tidigare uppdrag har du agerat kravställare/beställare mot externa leverantörer/samarbetspartners/tillverkare. Du har jobbat med ITIL processer och/eller agilt ramverk samt arbete med värdeströmmar. Du har även erfarenhet av arbete med autentiseringslösningar och e-tjänster. 

Det är meriterande om du har följande: 

- arbetat i gränslandet mellan it och verksamhet och på så sätt har en god  förståelse för hur verksamhetens behov kan omsättas i it krav. 
- erfarenhet av offentliga upphandlingar. 

Om arbetsplatsen

På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar vi med allt från teknik till människor och beteende för att utveckla och leverera digitala lösningar. Vi samarbetar med förvaltningar i Malmö stad, och utgår från Malmöbornas och medarbetares behov. Tillsammans är vi cirka 120 kollegor som erbjuder smarta och funktionella lösningar inom IT och digitalisering.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 feb 2023 (13 dagar kvar)