Tekniker med inriktning mot hjälpmedelsteknik

Tekniker med inriktning mot hjälpmedelsteknik

Arbetsuppgifter

Som tekniker på Hjälpmedelscentrum kommer du att vara en del av ett kompetent team av tekniker. Du kommer att arbeta med att utföra reparationer, rekonditionering, montering, förebyggande underhåll och besiktning på hjälpmedel. Arbetsuppgifterna sker dels ute i brukarnas hem och dels på vår öppna mottagning, dit brukarna kommer in för att reparera sina trasiga hjälpmedel, samt i våra verkstadslokaler på Hjälpmedelscentrum. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är att medverka vid upphandling och avtalsmöten. Allt arbete som utförs på våra hjälpmedel dokumenteras i vårt verksamhetssytem Sesam2.

Ett uppdrag vi har på Hjälpmedelscentrum är att återanvända hjälpmedel. Du som tekniker är en viktig del i detta då du ska återställa hjälpmedel så att de är funktionella och säkra att använda igen. 

Som tekniker samverkar du med tex arbetsterapeuter, sjukgymnast/fysioterapeuter, sjuksköterskor, hjälpmedelskonsulenter, annan vårdpersonal samt leverantörer och tillverkare. 

Kvalifikationer

Hjälpmedel är klassade som medicintekniska produkter och det ställer stora krav på noggrannhet och god kvalitet i utförandet av arbetsuppgifterna.
Många hjälpmedel har en komplex uppbyggnad varför det är värdefullt att vara en problemlösare med praktiskt handlag.
För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och stresstålig samt ha en god samarbetsförmåga kombinerat med förmågan att arbeta självständigt.

Vi söker dig som har erfarenhet från att arbeta som tekniker inom hjälpmedelsverksamhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av teknisk service, servicearbete ute hos privatpersoner och/eller kunskap om våra produkter såsom t ex taklyftar, vårdsängar eller rullstolar. Meriterande är om du har erfaranhet av att arbeta i vårt verksamhetssystem Sesam2.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom du har många kontaktytor både internt och externt och är Malmö Stads ansikte utåt i mötet med brukare är ett vänligt, professionellt och serviceinriktat bemötande ett krav. Hjälpmedelscentrum Malmö vill ge Malmöborna en utmärkt service och ett varmt bemötande. Du behöver därför besitta en utmärkt social kompetens och ha ett varmt människohjärta.

Du har som lägst gymnasieutbildning och mycket god datorvana. 

Arbetet utförs både på Hjälpmedelscentrum och i brukarnas hem varför körkort klass B (till manuellt växlad bil) är ett krav.

Om arbetsplatsen

Malmö stad ansvarar, i egen regi, för hjälpmedelsförsörjningen avseende kommunala tekniska hjälpmedel till alla Malmöbor över 20 år. Navet i hjälpmedelsförsörjningen är Hjälpmedelscentrum där huvudlager, serviceverkstad, rekonditioneringsavdelning, utprovningslokaler med mera finns. Hjälpmedelscentrum ansvarar för upphandling, distribution, underhåll och service av hjälpmedel samt information till och utbildning av förskrivare. Hjälpmedelscentrum finns på Valdemarsro och här arbetar ca 45 medarbetare.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 3 apr 2023 (12 dagar kvar)