Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Systemförvaltare till grundskoleförvaltningen

Arbetsuppgifter

Till enheten för systemhantering söker vi nu en systemförvaltare. I rollen som systemförvaltare kommer du ansvara för de skoladministrativa IT-stöden och tjänsterna som enheten förvaltar och utvecklar för Malmö stads tre skolförvaltningar: förskoleförvaltningen, grundskoleförvaltningen och gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. Placeringen är på grundskoleförvaltningens utvecklingsavdelning och du kommer ha en enhetschef som din närmsta chef.

I rollen som systemförvaltare hos oss: 

  • tar du ett helhetsansvar för att se till att eventuella incidenter och haverier hanteras
  • har du regelbunden kontakt med våra systemleverantörer och med dina systemförvaltarkollegor och systemspecialister inom Malmö stad.
  • är du sammankallande, strukturerar och håller i veckovisa planeringsmöten.
  • arbetar du enskilt, och i grupp, med att se över-, fördela- och följa upp inkomna uppdrag. 
  • har du externa kontakter och omvärldsbevakar systemen vi förvaltar.
  • lyssnar du av användarna och utvecklar systemen utifrån deras behov.
  • följer du med i budgeten och planerar utifrån det vilka utvecklingsprojekt som ska drivas kommande år. 
  • ansvarar du för systemdokumentation och säkerställer att rätt juridiska avtal finns på plats och efterlevs. 
Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleutbildning om minst 180 hp, gärna med inriktning systemvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av praktiskt arbete med systemförvaltning på organisationsnivå och har därmed goda kunskaper i aktuella tekniska plattformar och mjukvara. Din svenska är mycket god i tal och skrift och du har även en god engelska i tal och skrift. 

Vi ser det som meriterande om du sedan tidigare har arbetslivserfarenhet med koppling till skola. Vi ser det även som meriterande om du har arbetat som systemförvaltare i en större organisation tidigare och även om du jobbat med något  ramverk. 

Som person är du målmedveten och håller fokus på uppgiften och förhåller dig till satta deadlines och löften. Du behåller lugnet när det är mycket runtomkring dig och vid tuffa situationer. Samtidigt är du ordningsam och arbetar strukturerat och metodiskt. Vi ser vidare att du är kreativ och har många idéer. Du trivs i samarbetet med andra och är i uppriktig och ärlig i din kommunikation med din omgivning.

Ta chansen och sök till oss med möjligheten att ta ett stort ansvar i ett omväxlande och kreativt arbete med engagerade kollegor runtomkring dig!

Välkommen med din ansökan!  

Om arbetsplatsen

Utvecklingsavdelningen på grundskoleförvaltningen är under en spännande förändring och kommer från den 1 maj 2023 att bestå av fem enheter varav Enheten för systemhantering är den arbetsplats som tjänsten är placerad. Enheten uppdrag är att att förvalta och utveckla de IT-stöd och tjänster som de tre skolförvaltningarna har gemensamt så att de uppfyller skolornas behov. 

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (1 dag kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare