Hoppa till innehåll

Studie- och yrkesvägledare till S:t Petri skola

Arbetsuppgifter

S:t Petri skola söker nu en studie- och yrkesvägledare på 75 % för en tillsvidareanställning. Som studie- och yrkesvägledare arbetar du både med generell och individuell studie- och yrkesvägledning. Generell vägledning är all den verksamhet inom skolan som bidrar till att ge elever kunskaper och färdigheter som underlag i beslutsprocessen om framtida studie- och yrkesval. Individuell studie- och yrkesvägledning är den personliga vägledning som studie- och yrkesvägledaren ger i form av vägledningssamtal, individuellt och i grupp. Här ges den enskilde eleven möjlighet att reflektera över sig själv i relation till olika framtidsvägar.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som kan ingå är att:

 • dokumentera i dokumentations- och diarieföringssystem enligt gällande rutiner
 • upprätta och/eller justera underlag till studieplaner
 • stödja elev vid gymnasieval, skolbyte, omval och fortsatta studier eller annan sysselsättning
 • vägleda enskild elev
 • informera elever och föräldrar individuellt och i grupp
 • informera till personal på skolan
 • medverka i introduktion av nya elever
 • delta i den professionsspecifika utvecklingen av studie- och yrkesvägledarrollen
 • samverka med elevens vårdnadshavare, skolans personal, interna och externa myndigheter/skolor
 • delta på studie- och elevkonferenser
 • delta i verksamhetens marknadsföring till exempel genom öppet hus och gymnasiemässa
 • ordna praktik i samband med studieavbrott genom Praktik Malmö placering samt uppföljning av praktik Ung i sommar
 • samstart · handleda kandidater under utbildning till studie- och yrkesvägledare
 • delta i skolans systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete.
Kvalifikationer

Vi söker dig med:

 • studie- och yrkesvägledarexamen motsvarande 180 hp
 • tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar inom skolverksamhet
 • god digital kompetens
 • goda kunskaper om gymnasieskolans styrdokument
 • mycket god svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • tidigare arbetat som studie- och yrkesvägledare, gärna inom gymnasieskola
 • god vana av att samarbeta med andra myndigheter och ingå i olika nätverk

Personliga egenskaper: 

Som person är du flexibel och lösningsorienterad. Du har en god förmåga att skapa nya idéer, infallsvinklar, insikter och ett brett spann av lösningar på problem, samt visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du ha en god samarbetsförmåga och ett relationellt förhållningsätt som kännetecknas av gott bemötande mot såväl elever som kollegor. Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Om arbetsplatsen

S:t Petri skola finns i en gammal vacker byggnad med mycket liv, mitt i Malmö. Skolan har cirka 840 elever och vi erbjuder utbildningar inom naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet som ger djupa kunskaper, håller hög kvalitet och ger utomordentligt god förberedelse för högre studier. Det möjliggörs bl.a. genom att lärarna ingår i ett systematiskt kollegialt lärande. Skolan har ett brett internationellt perspektiv och samverkar med skolor och organisationer i olika länder.  

Vi arbetar för att visa att varje elev är betydelsefull. Detta gör vi bland annat genom att arbeta tillsammans med en aktiv elevkår och elevskyddsombuden och med alla de utskott som elever på skolan har startat och driver.  Vill du veta mer om oss? Besök: stpetriskola.malmo.se/ 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid 75%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-03-18 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 
Anställningen kan komma att tas i anspråk vid eventuell övertalighet.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
04 dec. 2023 (3 dagar kvar)
Typ av anställning
http://malmo.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb

Malmö stad
Utbildning
Företagslogga
Malmö stad
Utbildning
Företagslogga