Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Stödpedagoger och stödassistenter till koloniverksamhet enligt LSS

Publiceringsdatum
09 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

I rollen som Stödpedagog eller stödassistent kommer du aktivera och handleda personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning under deras kolonivistelse. Du kommer att delta i det vardagliga arbetet tillsammans med övrig personal där omvårdnadsuppgifter förekommer.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. I uppdraget kommer du att dokumentera enskilt och tillsammans med övrig personal. Vid behov kommer du att vara ett stöd i dokumentationsarbetet för kolleger.

Personalens roll innebär ett brukarnära arbete. Som anställd på koloniverksamheten har man ett ansvar för att tillgodose brukarens intressen och behov samt skaffa sig god kunskap om brukarens funktionsnedsättning.

Kvalifikationer

För att arbeta hos oss krävs minst en gymnasial utbildning och att du som söker ska ha fyllt 18 år. Din utbildningsbakgrund avgör om du blir anställd som stödassistent eller stödpedagog. 

Kvalifikationskrav för stödassistent: Gymnasieprogram med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kvalifikationskrav för stödpedagog: Eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Gemensamt för yrkeskategorierna är att du måste ha datorvana samt kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Har du erfarenhet av att arbeta med personer med autism och/eller tydliggörande pedagogik, minst 1 år är det meriterande likaså erfarenhet av utmanande beteende och lågaffektivt bemötande.

Har du B-Körkort för manuell växellåda är detta också meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Tjänsterna är tidsbegränsade och innebär placering på Finnhults eller Vombs sommarkollo LSS för barn och ungdomar med högfungerande autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Insatsen koloni/lägervistelse enligt LSS ska bidra till goda levnadsvillkor och har som syfte att skapa meningsfulla aktiviteter och ett miljöombyte för den enskilde.

Övergripande mål är brukarens behov i centrum vilket innebär kontinuerlig anpassning av innehållet till den utsträckning där brukaren upplever det som meningsfullt och stimulerande.

Verksamheten bedrivs på Finnhult, nära den vackra naturen vid Ringsjön, alternativt i Vomb, nära den fina Vombsjön.

Under sju eller åtta dagar bereds deltagarna möjlighet att träffa kompisar, göra roliga aktiviteter på gården samt åka på spännande utflykter i närområdet.

Vi anordnar olika koloniturer under sommaren. Varje tur är sju eller åtta dagar lång. Verksamheten kommer att bestå av ca 15 medarbetare där man arbetar tätt tillsammans med varandra och föreståndaren. Vi eftersträvar att du har bra samarbetsförmåga, är lyhörd och har stort tålamod.

Koloni/lägervistelsen ska genomsyras av ett etiskt förhållningssätt grundat på Malmö stads policy. Uppgifterna utförs utifrån vad som anges i Plan för LSS-verksamhet i Malmö stad kring delaktighet, självbestämmande och helhetssyn.

Då de Malmöbor som deltar i koloni/lägervistelse har varierande behov, intressen och önskemål är det ett krav på ett stort utbud av aktiviteter. Verksamhetsinnehållet kan bestå av kreativa och sociala aktiviteter. Många av aktiviteterna utförs individuellt med den enskilde brukaren och andra sker i grupp. 

Verksamheten riktar sig till Malmöbor som tillhör personkretsarna enligt LSS. Brukarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillfällig tidsbegränsad anställning: dag/kväll/sovande jour eller vaken natt

Omfattning: 100% eller önskad tjänstgöringsgrad
Antal tjänster: 8st, 4 stödpedagoger och 4 stödassistenter
Anställningstid: 240610-240730 Alt. 240610-240802 med reservation för förändring.

Löpande urval.

Övrigt

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 mars 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren