Stödpedagog Tygelsjö inom socialpsykiatrin

Stödpedagog Tygelsjö inom socialpsykiatrin

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog ska du implementera arbetssätt och metoder i verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Stödinsatserna som är av motiverande och stödjande karaktär utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning
samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund. Arbetet ska främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

I din roll som stödpedagog kommer du att bidra till att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet. Du arbetar för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande.

Som stödpedagog förväntas du också samarbeta med brukarens kontakter såväl som med interna och externa samarbetspartners. Du ska kunna ha ett nära samarbete med verksamhetens stödpedagog med utökat uppdrag och stödassistenter för att kunna implementera metoder som utvecklar arbetet och tillgodoser brukarnas behov.

I uppdraget ingår också att utföra aktiviteter med brukarna, hantering av medicin, personlig omvårdnad, tvätt, städ och matlagning.

I tjänsten ingår dag och kvälls samt helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området. 

Erfarenhet av att arbeta inom LSS minst 1 år är ett krav.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat som stödpedagog och gillar utmaningen i att leda ett team och arbeta som ett team. Kunskaper kring MI och återhämtningsinriktat arbetssätt är en merit vi värderar högt.

För dig är det lika viktigt att samarbeta i team, både inom och utom den egna verksamheten, såväl som det är av vikt att kunna ta egna initiativ med fokus på möjligheter, lösningar och flexibilitet. Du har lätt för att skapa och vara del av ett positivt prestigelöst arbetsklimat, har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation. Ett professionellt bemötande baserad på en pedagogisk grundstruktur gentemot de boende, anhöriga, kollegor samt andra interna och externa samarbetspartners är högt värderat. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS-lagen. För att trivas i din yrkesroll bör du ha god självinsikt och ett positivt förhållningssätt.

Det är av vikt att du har datorvana och kan dokumentera samt besitter goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt.
Vi förutsätter att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga då arbetet kräver ett teambaserat arbetssätt för att möta brukarnas individuella behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Våra verksamheter är LSS-bostäder med psykiska funktionshinder enligt personkrets 3. Vi erbjuder stöd till återhämtning och bygger på värderingar som självbestämmande, delaktighet och utvecklingspotential till våra brukare. Verksamheterna har mellan 7-12 lägenheter. Personerna som bor på boendet är beviljade insatsen bostad med särskild service enligt LSS 9 § 9 för vuxna. Boendet är bemannat dygnet runt. Verksamheten följer utöver LSS-lagen, Malmö stads enga LSS-plan och politiskt styrda effektmål. 

Vi arbetar med att uppfylla målen i LSS kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS, dvs vara ett stöd i det dagliga livet, med t ex inköp, tvätt, städ, fritidsaktiviteter och dylikt, omvårdnadsinsatser kan förekomma. Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, är lyhörd och har ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Eftersom begreppet ”tillsammans” genomsyrar vårt arbete behöver du kunna samarbeta bra med andra. 

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (3 dagar kvar)