Stödassistent Tygelsjö inom socialpsykiatrin

Stödassistent Tygelsjö inom socialpsykiatrin

Arbetsuppgifter

Utifrån LSS-lagen och Malmö stads LSS-plan ansvarar vi för utförandet av stödinsatser enligt § 9 LSS. Hos oss innebär det att ge ett individuellt anpassat stöd till den enskilde i det dagliga livet både i och utanför hemmet.

Planerade stödinsatser och aktiviteter genomförs tillsammans med brukaren. Stödinsatserna, som är av motiverande och stödjande karaktär, utgår från varje boendes individuella behov och intressen samt förmågor. I samråd med de boende ska du planera och utforma stödet och sedan även följa upp framtagna genomförandeplaner samt föra social dokumentation.  Det professionella stödet ges med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande för att denna ska kunna leva som andra med livskvalité och goda levnadsvillkor

Som stödassistent förväntas du också samarbeta med brukarens kontakter såväl som med interna och externa samarbetspartners. I uppdraget ingår också hantering av medicin, personlig omvårdnad, tvätt, städ och matlagning.

I tjänsten ingår ett stort fokus på teamarbete och samarbete både inom den egna verksamheten och med närliggande verksamheter. Att på ett strukturerat och pedagogiskt sätt dela med sig av kunskap, erfarenheter och arbetssätt för att driva verksamheten framåt på flexibelt och smidigt sätt är en självklarhet.

Tjänsten som stödassistent innebär att du arbetar dag, kväll samt helgtjänstgöring enligt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska även ha en god självinsikt och en positiv människosyn. Du är lyhörd, tålmodig och har följsamhet i arbetet med den enskilde och är bra på att stödja, handleda och aktivera. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig.

För dig är det lika viktigt att samarbeta i team, både inom och utom den egna verksamheten, såväl som det är av vikt att kunna ta egna initiativ med fokus på möjligheter, lösningar och flexibilitet. Du har lätt för att skapa och vara del av ett positivt prestigelöst arbetsklimat, har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation. Ett professionellt bemötande baserad på en pedagogisk grundstruktur gentemot de boende, anhöriga, kollegor samt andra interna och externa samarbetspartners är högt värderat. Det är av vikt att du har datavana och kan dokumentera samt besitter goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt.

Kunskaper kring MI och återhämtningsinriktat arbetssätt är en merit vi värderar högt. Likaså bedöms erfarenhet av arbete med personer i personkrets 3 som meriterande.

Du och dina blivande kollegors kompetenser behöver komplettera varandra så att ni tillsammans bildar en mångfacetterad och stark arbetsgrupp. I linje med detta kommer stor vikt kommer att läggas vid inriktningen på din praktiska erfarenhet och dina särskilda kompetenser.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Vi månar om vår personal med kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterdagsväxling och önskad tjänstgöringsgrad. Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Våra verksamheter är LSS-bostäder för personer med psykiska funktionshinder enligt personkrets 3. Vi erbjuder stöd till återhämtning och bygger på värderingar som självbestämmande, delaktighet och utvecklingspotential till våra brukare. Verksamheterna har mellan 7-12 lägenheter. Personerna som bor på boendet är beviljade insatsen bostad med särskild service enligt LSS 9 § 9 för vuxna. Boendet är bemannat dygnet runt. Verksamheten följer utöver LSS-lagen, Malmö stads egna LSS-plan och politiskt styrda effektmål.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: 2

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (6 dagar kvar)