Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Stödassistent LSS bostäder enhet 7

Publiceringsdatum
03 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Arbetsuppgifter

Din uppgift är att stödja, aktivera och handleda brukarna. Tillsammans med övrig personal ansvara för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.

Övergripande mål är att ha brukarens behov i centrum och att kontinuerligt anpassa innehållet så att det är meningsfullt för brukaren. Du är med och skapar förutsättningar för brukarnas livskvalité i form av aktiviteter och stöd i det dagliga livet. 

Som stödassistent är det din uppgift att uppfylla målen i LSS-planen kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS. Exempel på verktyg för detta är upprättande av genomförandeplaner, annan dokumentation och evidensbaserade metoder.

Du ska bidra med att skapa meningsfullhet och trygghet för brukarna i verksamheten formas efter brukarnas specifika styrkor, intressen och behov. Omvårdnadsarbete förekommer.

I verksamheten finns en pedagogisk struktur där vi arbetar teambaserat och har team-möten varannan vecka. Team-möten hålls av antingen teamledare, stödpedagog eller omsorgspedagog. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Erfarenhet av att arbeta inom LSS minst 1 år är ett krav. Vidare ser vi det som ett krav att du har kunskap om pedagogisk metod, d.v.s lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Meriterande är ifall du har tidigare erfarenhet av att arbeta i team. 

Vi söker dig som har ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS lagen. För att trivas i din yrkesroll bör du ha god självinsikt och ett positivt förhållningssätt.

Du har yrkesmässig mognad och är är ansvarstagande, kreativ och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ.

Du ska ha en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.  

Om arbetsplatsen

Välkommen till Svedalavägen Satellit som en gruppbostad i enhet 7 avdelnings LSS bostäder. Verksamheten har en intressant tid framför sig då den ska flytta inom ett år till nya lokaler. I den processen pågår en utvärdering och analys för att förbereda brukare samt arbetsgrupp på andra och bättre förutsättningar. Brukarna som bor här har komplexa stödbehov och verksamheten utmanas ständigt i sin kreativitet och lösningsförmåga. Du behöver ha kunskaper om funktionsnedsättningar och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Till din hjälp att driva ett kvalitetsarbete för att hitta rätt stöd till varje boende finns en omsorgspedagog, koordinator och en närvarande sektionschef. Inom enhet 7 är personalgruppernas arbetsmiljö ett ständigt aktivt arbete.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidaretjänst 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Publiceringstid: 2 veckor

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren