Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Spontanansökningar gällande elevassistenter till anpassad gymnasieskola

Publiceringsdatum
21 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Valdemarsro gymnasium söker nu elevassistenter för timanställning.

Arbetsuppgifter 

Valdemarsro gymnasium är en gymnasiesärskola med höga ambitioner som vill skapa en lärmiljö som ger bästa förutsättningar för lärande och utveckling för alla våra elever.

Som timanställd elevassistent hos oss kommer du att stötta upp i verksamheten vid korttidsfrånvaro. Du har en viktig roll i att stödja och främja elevernas kunskapsutveckling och deras personliga utveckling. Du arbetar för att möjliggöra lärande utifrån elevens individuella behov. Därtill kommer du i övrigt att ha förekommande arbetsuppgifter inom både skola och korttidstillsyn.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har:

  • Slutförd och godkänd gymnasieutbildning med inriktning omvårdnad eller barn- och fritid 
  • Digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda digitala verktyg som arbetsredskap och hjälpmedel
  • God svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning eller kunskap inom kognitiva, fysiska och/eller psykosociala svårigheter eller utbildning inom AKK.
  • Tidigare erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar med kognitiva, fysiska och/eller psykosociala svårigheter 
  • Kännedom inom autismspektrum och lågaffektivt bemötande. 

Personliga egenskaper

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du är lösningsorienterad, relationsskapande och pedagogisk som person. Du är professionell och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är en duktig relationsbyggare och inger förtroende. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att stötta eleverna i deras lärande det är därför viktigt att du har en god pedagogisk förmåga. 

Vi arbetar brett och professionsövergripande och du kommer att ha samarbete med elevhälsa, lärare, skolledning rörande eleverna. Det är därför viktigt att du har förmågan och viljan att skapa goda relationer och det är en självklarhet och förutsättning att du har en positiv elevsyn och ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv.

 Urval och tillsättning sker löpande.

Om arbetsplatsen

Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. De nationella gymnasiesärskoleprogrammen är programmet för Hälsa, vård och omsorg, administration, handel och varuhantering, estetiska verksamheter, fastighet anläggning och byggnation samt programmet för samhälle, natur och språk. På skolan finns också ett förstärkt program inom gymnasieskolans individuella program. Valdemarsro gymnasium har totalt cirka 200 elever. 

Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande så långt det är möjligt. Vi är en lärande organisation och tar både elevernas och vårt eget lärande på allvar. Hos oss får du 130 nya kollegor som alla arbetar för att vara en förebild och en inspirationskälla - en spjutspets inom tillgänglighet, kunskap och kompetens. Vill du vara en del av vårt arbete? 

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se  

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb 

Information om tjänsten

Anställningsform:Timanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 april 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren