Specialpedagog

Specialpedagog

Arbetsuppgifter

Är du nyfiken på ett roligt och lärorikt uppdrag som specialpedagog i förskoleförvaltningen? Då har du nu chansen att söka denna lediga tjänst i utbildningsområde B.

Som specialpedagog i vårt specialpedagog och psykologteam arbetar du på uppdrag av rektor med att stödja förskolornas arbete att skapa tillgänglig utbildning och bidra till att alla barns rätt till stöd och särskilt stöd tillgodoses. Specialpedagogens uppdrag inkluderar ett nära samarbete med rektors ledningsgrupp i det förebyggande, strategiska och operativa arbetet på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå. I ditt arbete kan det även bli aktuellt med samarbete med andra myndigheter och organisationer, vilket innebär att ditt arbete präglas av många kontaktytor.

I rollen som specialpedagog kommer det ges möjlighet för dig att planera och genomföra olika fortbildningsinsatser genom att exempelvis hålla föreläsningar.

Nuvarande teamledare Vickie Pergali beskriver uppdraget som givande och spännande med variation på uppgifter, emellanåt utmanande men också utvecklande i form av att det erbjuds utbildningsmöjligheter och handledning både i form av kollegor i teamen men även extern handledning. Att ingå i ett tvärvetenskapligt team ger många möjligheter till samarbete och kollegialt utbyte såväl i teamet men också teamen mellan.     

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare samt utbildad specialpedagog. Vi ser gärna att du har arbetat som specialpedagog i några år.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd samt erfarenhet av att handleda pedagoger i förskolan. Som specialpedagog är du väl förtrogen med samt använder olika verktyg och metoder som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet såsom handledning och konsultation.

Som person är du kommunikativ, lyhörd, drivande och kreativ med fokus på lösningar. Du har en helhetssyn för att driva utvecklingsarbete samt en god samarbetsförmåga. Du har ett inkluderade synsätt, är flexibel, gillar utmaningar och trivs med att arbeta i team, men även självständigt.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen har fyra specialpedagog- och psykologteam som arbetar i respektive utbildningsområde. Den aktuella tjänsten är i ett av de fyra teamen i utbildningsområde B. Området sträcker sig från Kirseberg till Värnhem, Södervärn, Möllevångstorget, Triangeln, Gamla Väster och Västra Hamnen.

Vårt team består av sju specialpedagoger, en psykolog och teamledare. Vi erbjuder dig ett varierat, stimulerande, utvecklande och roligt arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling. I uppdraget som specialpedagog ingår att du kontinuerligt får handledning av psykolog.

Just nu pågår en översyn kring det verksamhetsnära arbetet. Som specialpedagog får du möjlighet att vara delaktig i detta arbete.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Intervjuer sker löpande.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Välkommen med eventuella frågor, i första hand till Marie Berge.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (12 dagar kvar)