Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Specialpedagog till Tingdammsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är specialpedagog och som är intresserad av ett nytt uppdrag hos oss på Tingdammskolan 

Som specialpedagog hos oss arbetar du framför allt för att skapa förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering åt våra elever. Det gör du huvudsakligen genom att:  

  • identifiera och anpassa vilka insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen för våra elever 
  • i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer  
  • genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar  
  • kunna identifiera och analysera hur skolans utveckling ska ta nästa steg 
  • Kontakt med vårdnadshavare och andra externa aktörer som är viktig för eleven. 

Du kan också komma att hålla i utbildningar och handleda våra medarbetare. Du samarbetar nära dina kollegor och informerar regelbundet skolledningen, och övrig personal på skolan, om utvecklingen och vilka åtgärder du har vidtagit.  

Du ingår i skolas elevhälsoteam som består av specialpedagog, skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog biträdande rektorer och leds av rektor. I EHT arbetar vi med modellen STFL -systematiskt för lärande. En modell där det tvärprofessionella står i fokus kring att kartlägga elevers behov.Hos oss kommer du även att handleda pedagogisk personal samt att vara den som driver det specialpedagogiska arbetet med eleven i fokus. Du skriver pedagogiska utredningar och analyserar vilka insatser som ska utföras för att eleven ska få god måluppfyllelse. Din röst är viktig i det specialpedagogiska tema som skolan håller på att utveckla bestående av speciallärare inriktning läs och skriv, speciallärare matematik och din närmaste specialpedagogskollega. Detta team kommer ha rektor som närmaste chef.  

Tillsammans skapar vi varje elevs bästa skola!   

 

Kvalifikationer

Du som söker har en specialpedagogexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete som lärare gärna mot mellanstadiet eller som specialpedagog är det meriterande. Du har insikt och kunskap inom skolutveckling och om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en förvärvad kunskap och erfarenhet av handledning/fortbildning, elevhälsoarbete och av att arbeta med dokumentation- pedagogiska utredningar, extra anpassningar och särskilda stöd/ åtgärdsprogram.  

Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför även leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete och vi vill att du är van vid och har kännedom om att arbeta med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.     

För att passa som specialpedagog hos oss och för detta uppdrag är det meriterande att du har erfarenhet av att arbeta som lärare inom grundskolan.  

 

Välkommen med din ansökan!  

Om arbetsplatsen

Tingdammsskolan är en F-6 skola med 553 elever som ligger i Oxie med fantastiska möjligheter som naturslingor, grönområden, samt rymliga och fräscha lokaler. Vi arbetar för att vara en skola för alla. Vår vision är att både elever och personal ska se fram emot att komma till skolan varje dag. Med nya fina lokaler med separat arbetsrum och fritidshemsrum varje avdelning och med naturen runt knuten finns det goda förutsättningar för att skapa undervisning med god kvalitet.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare