Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Speciallärare till Tingdammsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en speciallärare inriktning läs och skriv till Tingdammskolan. 

Som speciallärare arbetar du med att planera- och genomföra undervisning, kartläggningar, handledning och observation av både enskilda barn, elever och grupper. Specialläraren medverkar också i verksamhets- och metodutveckling samt blir ett stöd för ledningen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att arbeta och stödja elever i alla årskurser.  

I ditt uppdrag på Tingdammskolan kommer du arbeta med att säkerställa läsa och skriva garantin. Vi ser gärna att du kan bidrar med adekvata metoder som utvecklar eleverna och lärarna tillsammans inom det språkliga området. Arbetsuppgifterna kommer att handla om enskilda språkliga insatser mot elever både på individnivå och gruppnivå. Kartlägga och utreda vilken insats som är adekvat för eleven. Säkerställa att åtgärdsprogram följs och utvärderas.  Skolan är inne i en utvecklingsfas kring hur vår språkundervisning ska ta nästa steg för att höja kompetens hos lärarna och därmed elever som befinner sig i språklig sårbarhet.   

På Tingdammskolan kommer du att erbjudas möjlighet att arbeta i moderna lokaler och i ett arbetslag med andra specialkompetenser inom matematik, svenska som andra språk och specialpedagogik. Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för varje elevs bästa skola.  

Ta chansen att bli en del av Tingdammskolan och vår väg framåt.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärarexamen för arbete i F-6 perspektiv.  Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som speciallärareär det meriterande. Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa det i ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt att du har kunskap kring relevanta digitala verktyg.   

För att passa som speciallärare hos oss är det viktigt att du kan strukturera ditt arbeta och skapa goda relationer, samt att du drivs av att både utveckla dig själv och din omgivning.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Tingdammsskolan är en F-6 skola med 550 elever som ligger i Oxie med fantastiska möjligheter som naturslingor, grönområden, samt rymliga och fräscha lokaler. Vi arbetar för att vara en skola för alla. Vår vision är att både elever och personal ska se fram emot att komma till skolan varje dag. Med nya fina lokaler med separat arbetsrum och fritidshemsrum på varje avdelning och med naturen runt knuten finns det goda förutsättningar för att skapa undervisning med god kvalitet.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning, ferieanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överesnkommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 apr. 2023 (9 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare