Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Speciallärare till SU-grupp åk 7-9 till Lindeborgsskolan

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är speciallärare, mot 7-9, till en särskild undervisningsgrupp!

Du ser positivt på utmaningen att tillsammans med skolledningen bygga upp en välfungerande särskild undervisningsgrupp och ser att samarbete med kollegorna är avgörande för att möta varje elevs behov. Du leder dig själv i arbetet mot skolans mål och har ett nära samarbete med skolans elevhälsoteam och skolledningen. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp våra elevers utbildning och utveckling. Du arbetar med elever som är i behov av särskilt stöd och ditt arbete förankrar du i forskning och beprövad erfarenhet. SU-gruppens uppgift är att ge våra elever, som är i behov av undervisning i ett mindre sammanhang, möjlighet att få en anpassad lärmiljö som stimulerar till inlärning. Tillsammans arbetar vi på Lindeborgsskolan med att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev att utvecklas i en trygg och tillitsfull miljö.

Hos oss på Lindeborgsskolan erbjuds du att vara med att forma en skola för alla, där vi genom kollegialt arbete utvecklas tillsammans. Du kommer att ledas av en chef som värdesätter egna initiativ, vilja till utveckling, relationssökande arbetssätt och en förmåga att tydligt leda dina elever i sitt lärande. I ditt uppdrag kommer det att ingå riktat mentorskap. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar över en grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmre i deras utveckling, lärande och personliga mognad. Som mentor informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om elevens studieutveckling genom bland annat regelbundna utvecklingssamtal.     

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärarexamen för arbete i årskurs 7-9 med inriktning språk-, skriv och läsutveckling. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Vi ser gärna att du tidigare har erfarenhet av att starta upp och arbetat i en särskild undervisningsgrupp och kan leda arbetet tillsammans med olika professioner i skolans miljö. Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete.

Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.  Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Du har lätt för att skapa hållbara och goda relationer till våra elever och du är en tydlig ledare i klassrummet som arbetar aktivt med ledning och stimulans. Du trivs med att arbeta nära dina kollegor och att vara en aktiv del av våra elevers lärande. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan. För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du är nyfiken, nytänkande och en lagspelare.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Hos oss på Lindeborgsskolan arbetar knappt 90 medarbetare och här går nästan 740 elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Våra medarbetare arbetar för goda hållbara relationer och ett professionellt förhållningssätt med elevens lärande i fokus. Vi är engagerade, kunniga och trivs med att arbeta och utvecklas tillsammans. Vi vill att all vår personal och alla våra elever ges möjlighet till individuell utveckling som bidrar till att stärka både jaget och laget. Därför har vi kontinuerlig kompetensutveckling där vi använder varandras eller andras kompetenser. Det gör att arbetet hos oss på Lindeborgsskolan är stimulerande och omväxlande.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren