Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Speciallärare/Lärare till Lindängeskolans anpassade grundskola

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är speciallärare alt. legitimerad lärare med specialpedagogisk kompetens och som gärna har erfarenhet av att undervisa elever som läser ämnesområden.  

Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet i en av våra åldersintegrerade klasser. Runt varje klass finns ett arbetslag med olika professioner. Du leder arbetslagets arbete så att varje elev når progression i sitt lärande utifrån sina förutsättningar. Du är mentor för eleverna i klassen.

Många av våra elever har förutom IF även andra diagnoser samt fysiska och/eller medicinska behov. Eleverna kan även ha omvårdnadsbehov. Detta förutsätter att alla i arbetslaget kan hjälpas åt med alla uppgifter kring eleverna. Du ser till att det finns rutiner för hur detta arbete ska gå till så att det främjar lärandet.

Hos oss ingår du i ett lärarlag med kollegor där ni tillsammans får förutsättningar till samplanering och sambedömning. För att lyckas i ditt uppdrag ges du förutsättningar genom samarbete med såväl dina kollegor men också ett välutbildat EHT team, ett serviceteam och ett IKT team samt skolledning. Vi tror på gruppens betydelse för att få varje individ att lyckas och arbetar alla för en skola, ett fritidshem och en korttidstillsyn som andas studiero och gemenskap. Som medarbetare får du även möjligheter till att ingå i kommunövergripande nätverk samt omvärldsbevaka så du kan utvecklas i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare och har speciallärarexamen alt. legitimerad lärare med specialpedagogisk kompetens, gärna med erfarenhet av att undervisa elever som läser ämnesområden. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i anpassad grundskola eller du har erfarenhet av pedagogiskt arbete med elever med IF från andra skolformer. Du har en bred kunskap och erfarenhet av att arbeta med AKK. Har du erfarenhet av att arbeta som speciallärare från en av de anpassade skolformerna ser vi det som meriterande.

Du har god kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa den i det dagliga arbetet. Du är kreativ och anpassar ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder utifrån den individuella elevens eller elevgruppens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande.

I din undervisning skapar du en känsla av sammanhang för så väl elever och kollegor. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Varje elevs behov av omvårdnad ses som en möjlighet att utveckla elevens förmågor till att bli självständigare och kunna öka sin delaktighet i samhällslivet. Du är prestigelös och skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning så att den främjar inlärningen.

Som person är du lugn, stabil och lyhörd och har förmågan att skapa en trygg miljö för eleverna. Du har vana av att både jobba självständigt samt ta beslut. Samtidigt visar du en god samarbetsförmåga.

Att arbeta med våra elever innebär att ingen dag är den andra lik. Dagsform avgör vilka krav och aktiviteter som fungerar för elever och hur uppgifter i arbetslaget behövs omfördelas. Därför behöver du vara flexibel och ha förmåga att planera och anpassa arbetssätt efter verksamhetens behov. Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Varmt välkommen till Lindängeskolan anpassade grundskola! Skolan ligger i södra Malmö med närhet till grönområden och fin natur. Den anpassade grundskolan kommer under nästa läsår att ha 78 elever. På vår skola arbetar vi tillsammans, lär av varandra och vi har goda förutsättningar att forma vår undervisning för Varje elevs bästa skola. Vi är en stor och resursstark anpassad grundskola där du har ca 58 kollegor såsom specialpedagoger, speciallärare, lärare, fritidspedagog, socialpedagog och elevassistenter. Många att samarbeta och utbyta ett kollegialt lärande med. Idag finns vår skola i två byggnader samt inne i Lindängeskolans huvudbyggnad. Vi har funktionella lokaler som ligger i nära anslutning till huvudbyggnaden men trots det så ser vi fram emot en förädling av våra förutsättningar. Det pågår ett arbete med att bygga en stor, modern och nybyggd anpassad grundskola som vi kommer att flytta in i under läsåret 2024/2025. Då samlas hela den anpassade grundskolan under samma tak som Lindängens grundskola där våra kollegor arbetar.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6800 medarbetare och 35000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: 10 augusti 2023

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare