Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Speciallärare i språk-, skriv- och läsutveckling åk 7-9 till Gottorpsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker Gottorpskolan dig: speciallärare med inriktning språk-, skriv- och läsutveckling, för att jobba i vårt positiva team med god sammanhållning!

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara undervisning av elever i behov av stöd, men också innefatta handledning av pedagoger, enskilt såväl som i grupp. Du kommer arbeta för en tillgänglig digital och fysisk lärmiljö för alla våra elever, med bland annat språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen och i alla klassrum. Du organiserar, genomför och utvärderar ditt arbete självständigt och i gott samarbete med dina kollegor.

Du kommer arbeta nära såväl en speciallärarkollega i matematik som skolans två specialpedagoger.

Tillsammans lär och utvecklas vi för varje elevs bästa skola.

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad speciallärare med inriktning språk-, skriv- och läsutveckling. Dokumenterat arbete som speciallärare och med elever i åk 7-9 är meriterande. Kunskaper om andraspråksutveckling och erfarenhet av undervisning i ämnena svenska som andraspråk och engelska är meriterande.

Som person är du inspirerande, ansvarstagande, lyhörd och har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är väl insatt i skolans styrdokument, har en positiv elevsyn och arbetar med den enskilda elevens utveckling. Vidare delar du vår övertygelse att goda relationer är en förutsättning för kunskapsinhämtning.

Vi förväntar oss att du behärskar svenska språket i tal och skrift, har en god didaktisk och pedagogisk förmåga samt att du kan leda och organisera ditt arbete självständigt. Du ska också ha en vilja att utveckla ditt arbete utifrån evidensbaserad forskning och kunskapen att effektivt kunna hantera och handleda kring olika digitala lärverktyg.

Vi ser fram emot din ansökan! 

 
Om arbetsplatsen

På Gottorpskolan går cirka 640 elever i årskurs 7-9 i moderna lokaler i Bunkeflostrand. Här arbetar vi målmedvetet för att alltid erbjuda en högkvalitativ och tidsenlig undervisning i kreativa och inspirerande lärmiljöer. Bunkeflostrand är en växande stadsdel och Gottorpskolan har under de senaste åren fördubblats i storlek. Många elever reser från olika delar av Malmö för att gå här. Sedan 2020 har vi på skolan olika sätt för elever att utveckla sina specialintressen. Det finns fotbollsklasser kopplade till MFFs akademi och för att möta andra specialintressen finns även en NO-klubb, en bokklubb och en kör. Vår verksamhet genomsyras av goda relationer och ett tydligt fokus på kunskap i kombination med ett aktivt arbete för att stödja eleverna i deras sociala utveckling. Hos oss ges varje elev möjlighet att lära, växa, utvecklas och lyckas!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 mars 2023 (-1 dagar kvar)

Fler från samma arbetsgivare