Sommarvikariat till Bostadsbyn, Sigtunaboendet och Kollektiv Jour

Sommarvikariat till Bostadsbyn, Sigtunaboendet och Kollektiv Jour

Arbetsuppgifter

Kom och gör skillnad! 

Vi söker nu sommarvikarier till Bostadsbyn, Sigtunaboendet och Kollektiv Jour. Hos oss kommer du arbeta stödjande, motiverande och trygghetsskapande med de boende. Du kommer att arbeta med socialt förändringsarbete och individuella genomförandeplaner. Du kommer att arbeta med personer som befinner sig i hemlöshet och har en aktiv beroendeproblematik ofta i kombination med psykisk ohälsa. Här bor det personer i olika åldrar, med olika bruk av droger och unika livshistorier, erfarenheter och behov. Det ställer krav på dig att kunna växla mellan olika strategier och bemötande, beroende på situation och vem du möter. Dokumentation och journalföring ingår i arbetet.

Personalen är tillgänglig för de boende måndag till fredag 08:00–16:30.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha:

 • Pågående eller avslutad akademisk utbildning som socionom, socialpedagog eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av socialt arbete.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
 • B-körkort, manuell växellåda.

Det är meriterande om du har:

 • Utbildning inom något av följande: MI, lågaffektivt bemötande och skadereducerande förhållningssätt och metod.
 • Arbetat med personer som har en aktiv beroendeproblematik.
 • Arbetat med personer som har psykisk ohälsa.
 • Arbetat inom psykiatri.
 • Arbetat på behandlingshem.
 • Arbetat inom idéburen sektor.
 • Arbetat med dokumentation inom liknande verksamhet.
 • Erfarenhet av samverkan med andra aktörer så som polis, sjukvård och socialtjänst.

Som person har du balans mellan att vara en teamplayer och kunna jobba individuellt. Du visar intresse och förståelse för andra människor och skapar laganda genom att uppmärksamma och synliggöra andras insatser. I arbetet lyssnar du på andra, skapar dialog och utveckling. Samtidigt har du en god förmåga att fokusera på din del av arbetet och kan arbeta strukturerat och leda dig själv. 

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.
Omfattning: 100% och timvikariat.
Antal tjänster: Flertal
Tillträde: Juni, juli och augusti

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (11 dagar kvar)