Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialsekreterare till Kriscentrum Malmö Samtalsmottagningen

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Kriscentrum Malmö Samtalsmottagningen arbetar informerande, stödjande, rådgivande och behandlande med personer som lever eller har levt i en destruktiv relation där våld förekommer, har förekommit eller där det finns risk för våld.

Både den som utsätts eller har utsatts för våld och den som utövar eller har utövat våld samt barn som upplever, har upplevt och/eller bevittnat våld kan söka sig till verksamheten. Du har i ditt arbete även ett nära samarbete med Kriscentrum Malmös övriga verksamheter samt många samverkanspartners.

I arbetet träffar du självständigt och individuellt dina klienter där fokus ligger på att ha samtal för att få stopp på våldet. Du ansvarar för dina egna ärenden och driver behandlingsarbetet. Det är ett varierat arbete som bland annat även innefattar krisstöd via telefon, informationssamtal och att föreläsa och utbilda. Du utför även omvärldsbevakning och bidrar till verksamhetsutveckling med fokus på sakfrågor inom våld i nära relation.

Kvalifikationer

För att göra ett bra jobb i tjänsten behöver du ha:

  • Socionomexamen eller annan universitet- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Påbörjat eller har examen i Psykoterapiutbildning steg 1
  • Flerårig erfarenhet av arbete med samtal och behandling
  • Goda kunskaper i svenska och i såväl tal som skrift
  • Goda datorkunskaper

Samt är det meriterande om du har:

  • Utbildning inom våld i nära relation
  • Arbetat informerande, stödjande, rådgivande och behandlande med personer som utövar eller är utsatta för våld i nära relation
  • Språkkunskaper utöver svenska

Som person är du trygg och stabil med en god självinsikt. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare så är du initiativtagande och delaktig i verksamhetens förbättrings- och utvecklingsarbete.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Arbetsgruppen består av nio personer, där vi nu söker två nya kollegor som vill bli en del av vårt engagerade team med hög kompetens och ett gott arbetsklimat.

Kriscentrum Malmö Samtalsmottagningen arbetar för att motverka våld och vänder sig till alla som är boende i Malmö stad. Vi sitter i centralt belägna lokaler med tillgång till egna kontor. Du kan läsa mer om Samtalsmottagningen på malmo.se.

Som anställd hos oss erbjuds du handledning, kompetens- och metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning samt 1 vikariat på ca 1 år
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 2
Tillträde: Oktober

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas 26,27,29 & 30 juni.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp socionomexamensbevis. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och visa giltig id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare