Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialpedagog till Malmö latinskola, läsåret 24/25

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi på Malmö latinskola söker en socialpedagog till det förstärkta programmet. Tjänsten är en projektanställning under läsåret 24/25. 

Arbetsuppgifter

Som socialpedagog hos oss får du en central roll i att skapa en holistisk syn där samhälle, grupp och individ samverkar för att främja elevers välbefinnande och utveckling. Du kommer att vara en viktig del i skolans värdegrundsarbete och bidrar med dina kunskaper och erfarenheter för att stärka skolans verksamhet.

I ditt arbete kommer du att ha möjlighet att arbeta nära eleverna, både individuellt och i grupp. Ditt fokus kommer att ligga på att möta eleverna där de befinner sig, förstå deras unika behov och ge dem stöd och motivation för att nå sina mål. Genom att skapa trygga och stimulerande lärmiljöer bidrar du till att varje elev kan känna sig sedd och inkluderad.

Du kommer att samarbeta tätt med lärare och övriga kollegor för att tillsammans utforma och utveckla skolans lärmiljö. Detta samarbete syftar till att skapa en verksamhet där alla elever får möjlighet att växa och utvecklas på bästa möjliga sätt. Din roll som socialpedagog innebär att du är med och bygger en skola där elevernas lärande och personliga utveckling står i centrum, och där de får verktyg för att bli självständiga och ansvarstagande individer.

Kvalifikationer

Krav:

  • en för tjänsten relevant eftergymnasial examen (minst 120hp eller 2-årig yrkesutbildning)
  • tidigare erfarenhet av liknande arbete
  • god insikt i skolans mål och kvalitetsarbete
  • mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande: 

  • erfarenhet av att arbeta med elever på introduktionsprogram
  • vana av att driva projekt 

Som person är du relationsinriktad, har ett gott bemötande och förmågan att vägleda elever i sociala kontakter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och uttrycker dig tydligt och anpassat utifrån situation och mottagare. Vidare är det viktigt att du är pedagogisk och bra på att samarbeta. Du behöver även vara flexibel då schema och stödbehov kan ändras under året. 

Om arbetsplatsen

"Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"   

Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1200 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att eleven ska få en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerad i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen är grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på. Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/latin   

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Projektanställning under läsåret 24/25
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 juli 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren