Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialpedagog till Lönngården/Hasselgården

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Lönngården och Hasselgården ingår i avdelningen Boende, tillsyn och service. Vi har under hösten 2022 flyttat till nya lokaler på Kirsebergs område i Malmö. Lönngården är ett lägenhetsboende med 34 lägenheter för män över 50 år och Hasselgården är också ett lägenhetsboende med 9 lägenheter för kvinnor över 50 år. På Lönngården och Hasselgården bor personer som har främst alkoholmissbruk och är eller löper risk att bli hemlösa.

Personer som bor på Lönngården och Hasselgården har ett tidsbegränsat beslut från Socialtjänsten, som följs upp regelbundet. Personalen upprättar en genomförandeplan med den enskilde efter inflyttning, utifrån den boendeplan som utfärdats av Socialtjänsten. Uppdraget består i regel av stöd och tillsyn i vardagen utifrån genomförandeplan. Det sociala stödet är en stor del av uppdraget. Du kommer också att ha en nära dialog med samarbetspartners både internt och externt. I arbetsuppgifterna förekommer även visst hushållsarbete i form av tvätt och städ.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socialpedagogutbildning eller annan likvärdig utbildning. Arbetet kräver erfarenhet av socialt arbete med den aktuella målgruppen samt kunskap om socialtjänstens arbete med människor i utsatta situationer.

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning i MI
  • Erfarenhet av att arbeta med människor med samsjuklighet
  • Erfarenhet av motiveringsarbete
  • Dokumentationsvana. Vi dokumenterar i Journal digital.

Då arbetet handlar mycket om god kommunikation, dokumentation och samtal vill vi att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. B-körkort och vana av manuell växellåda är ett krav. Kravet på dokumentation och kontinuerlig uppföljning av våra insatser kräver att du är strukturerad i ditt arbete.

Som person är du trygg, stabil, har hög integritet och du fokuserar och prioriterar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Vidare har du en förmåga till självinsikt och vågar göra egna ställningstaganden i olika frågor och kan se skillnad på det personliga och det professionella. Vidare behöver du en god samarbetsförmåga och du är både flexibel och uthållig i ditt arbete. Vi ser också att du är en person som gärna tar initiativ i ditt arbete och bidrar till en positiv stämning i ditt team.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

I denna rekrytering kommer vi att tillämpa löpande urval och intervjuer.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare