Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialpedagog/fritidsledare - Aktiviteter för barn med funktionsvariationer

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi söker nu en fritidsledare/socialpedagog till ESF-projektet Aktiv fritid som startades upp februari 2023. Vi behöver dig som vill ansvara för att starta upp projektets verksamhet för barn och unga med funktionsvariationer. Du är kreativ, driven, initiativtagande och brinner för att stärka barns rättigheter. 

Om projektet 
Projektet finansieras av EU och syftar till att stärka barns tillgång till fritidsaktiviteter i två bostadsområden i Malmö. Barns rättigheter ska genomsyra projektet med särskild fokus på Barnkonventionens artikel 31 ”Barns rätt till lek, vila och fritid”. Projektets syfte är att bidra till likvärdiga uppväxtvillkor och en jämlik fritid för barn och unga i Malmö. Målet är att stärka barns möjlighet till social gemenskap och kultur- och fritidsaktiviteter samt förbättra förutsättningarna att klara skolundervisningen, då detta kan öka skyddsfaktorerna i barnens liv. Projektets målgrupp är primärt barn och ungdomar i åldern 10-16 år, med särskilt fokus på barn med funktionsvariationer. 

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att du har ansvar för planering, uppstart och genomförande, ditt uppdrag är både organisatoriskt och operativt. Du kommer själv ha stor möjlighet att utveckla och forma denna del av projektet. Din roll kommer att vara: 

  • Att starta upp projektets verksamhet för barn och unga med funktionsvariationer med stöttning av projektledare 
  • Att planera och organisera för en meningsfull fritid för barn med funktionsvariationer, särskilt NPF. 
  • Att arbeta uppsökande och bygga relationer med målgruppen och vårdnadshavare 
  • Operativ aktivitetsledare 

Arbetet utförs dagtid, men kvällstid kan förekomma. 

Kvalifikationer

Krav för tjänsten: 
- Utbildad fritidsledare, socialpedagog eller annan likvärdig utbildning  
- Tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen barn/unga med funktionsvariationer.  
- Tidigare erfarenhet av ett samordnande uppdrag  

Meriterande för tjänsten: 
- erfarenhet av att samarbeta och samverka med andra aktörer inom offentlig verksamhet och civilsamhället, till exempel föreningar 
- kunskaper i andra språk än svenska och engelska 
- kunskaper om barnkonventionen

Du tar stort eget ansvar, har lätt för att knyta kontakter och hitta kreativa lösningar. Du arbetar strukturerat för att utveckla verksamheten. Som fritidsledare bör du vara lyhörd, empatisk och ha förmågan att anpassa dig efter individuella behov och önskemål. 

Om arbetsplatsen

Enheten för förebyggande och tidigt stöd har som uppdrag att arbeta förebyggande med insatser som förhindrar eller motverkaruppkomsten av sociala problem och bidrar till likvärdiga uppväxtvillkor. Vi arbetar för att tidigt upptäcka och erbjuda stöd och biståndslösa insatser till de som har behov av det. Enheten består av fyra sektioner och du blir anställd i sektion 4, där fokus är på barn och ungdomar i åldern 12-18 år.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemsläshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Projektanställning t.o.m. 20:e juni 2025
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 15 augusti 2024

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Innan anställning behöver du visa upp examensbevis, id-handling samt utdrag ur Polisens belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 maj 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren