Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialarbetare till Skolsociala team för Malmös gymnasieelever

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

En fungerande skolgång är en viktig skyddsfaktor för att förebygga utanförskap och ohälsa. Malmö stad tar nu därför initiativet till att etablera skolsociala team i våra grund- och gymnasieskolor. De skolsociala teamen utgör en möjlighet för skola och socialtjänst att tillsammans arbeta för att bidra till trygghet, ökad närvaro i klassrummet och att elever med en ogynnsam utveckling får stöd i ett tidigt skede.

Vi söker nu två engagerade, nytänkande, modiga och drivna socialarbetare som vill vara med och starta upp, utveckla och arbeta i skolsociala team.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med förebyggande, stödjande och motiverande förändringsinsatser utifrån mål som formulerats tillsammans med elev och familj. Arbetet bedrivs både på grupp- och individnivå. I samverkan med bland annat skola och övrig socialtjänst arbetar du för att stärka förutsättningarna för eleverna att uppnå utbildningsmålen, öka skolnärvaron, främja en positiv upplevelse av skolgången samt öka elevernas välbefinnande och trygghet. Arbetet bedrivs i nätverket runt eleven och i samverkan med andra aktörer.

Det kommer att finnas två team, med två medarbetare i varje, där du bidrar med din erfarenhet och kunskap från socialtjänsten och socialt arbete, och samarbetet inom teamen och mellan teamen kommer att vara stort.

Arbetet sker till stor del dagtid men viss tjänstgöring kvällstid kommer att förekomma. Möjlighet till flex finns. Ni kommer att ha ert kontor nära Värnhemstorget, men kommer också att vara ute mycket på Malmö stads gymnasieskolor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen alternativt socialpedagogexamen samt flerårig erfarenhet av arbete med barn och unga inom socialtjänsten. Du har arbetat stödjande och motiverande med förändringsarbete samt är van att samverka med andra aktörer. Har du även erfarenhet från skolans värld är detta meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är bekväm med att ta egna initiativ och att självständigt strukturera och driva ditt arbete. Du är nytänkande, vilket leder till idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare tar du dig an situationer av olika karaktär på ett lugnt och kontrollerat sätt med förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren såväl i tal som skrift. Du trivs i en roll där du utifrån ditt utåtriktade sätt får möjlighet att skapa goda relationer och resultat. Du sätter individen i fokus och kan göra en helhetsbild av den unges situation med respekt för dennes integritet.

Om arbetsplatsen

Du kommer att vara anställd av Arbetsmarknad- och socialförvaltningen och samarbeta med en kollega anställd av Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 2024-08-19 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Du behöver innan anställning visa upp examensbevis, id-handling samt utdrag ur Polisens belastningsregister. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren