Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialarbetare med engagemang för barn och tillsammansarbete

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Enheten Förebyggande och tidigt stöd har som uppdrag att arbeta förebyggande med insatser som förhindrar eller motverkar uppkomsten av sociala problem och bidrar till likvärdiga uppväxtvillkor. Enheten arbetar också med att tidigt upptäcka och erbjuda stöd och biståndslösa insatser till de som har behov av det. Vårt arbete sker oftast tvärsektoriellt då kunskap och kompetenser från olika professioner höjer kvaliteten och träffsäkerheten i arbetet.

Enheten består av fyra sektioner och arbetar över hela Malmö, med fokus på barn, unga och deras familjer. I enheten ingår Malmös sju familjecentraler och vi rekryterar nu en föräldrarådgivare till uppdraget att ge stöd till föräldrar och små barn, 0–6 år, med placering på familjecentralen Solstrålen i Malmö. Där jobbar du tillsammans med två föräldrarådgivarkollegor, barnhälsovården och pedagogerna på öppna förskolan. Organisatoriskt, kommer du att ingå i sektion 1 på enheten, där vårt fokus är de små barnen (0-6 år) och deras föräldrar.

I uppdraget ingår även att hålla föräldrakurser på familjecentralen samt andra platser i Malmö och att arbeta i Växa tryggt, ett utökat hembesöksprogram, tillsammans med barnmorska och barnhälsovården.

Viss tjänstgöring kvällar och helger kan förekomma.

Vi jobbar med genuint socialt arbete, där lättillgänglighet, flexibilitet och tillsammans är våra ledord. Barnperspektivet håller vi högt!

Kvalifikationer

Krav:
-Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning
- Erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete
- Flerårig erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer, gärna med fokus på arbete med föräldrar och små barn
- Förmåga att se barnet och kunna tolka dess signaler
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande:
- Språkkunskaper i andra språk än svenska och engelska
- Erfarenhet av att hålla grupp, då en del av uppdraget är att planera och genomföra föräldrakurser för Malmös föräldrar (t ex Trygghetscirkeln och ABC.)

Du har lätt för att skapa goda relationer och är en lagspelare med utpräglad samarbetsförmåga. Du är lyhörd och ser till människans styrkor och möjlighet till förändring. Du har en vilja och en kraft till att förändra. Du jobbar utifrån ett systemiskt perspektiv, där du är medveten om hur vi påverkar varandra i de olika system vi ingår i. I rollen krävs att du är flexibel och snabbt kan ställa om och hitta nya lösningar på komplexa utmaningar.

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområde Individ och Familj är indelad i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden. Dessa områden är insats och utredning, och enheten Förebyggande och tidigt stöd ligger under IFO Insats.

Vi erbjuder dig som anställd introduktionsprogram inom verksamheten, kontinuerlig extern handledning samt friskvårdsbidrag. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning.

Tillsammans fortsätter vi vårt påbörjade arbete med att forma framtidens socialtjänst. Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat, med stort engagemang och mycket humor? Tveka inte att söka!

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Placering kan komma att ändras till annan familjecentral efter två år.

Intervjuer kommer att hållas 10-12 okt.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, id-handling samt utdrag ur belastnings- och misstankeregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 okt. 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare