Skötare till Hasselgårdens- och Lönngårdens lägenhetsboenden

Skötare till Hasselgårdens- och Lönngårdens lägenhetsboenden

Är du vår framtida timvikarie på två av våra lägenhetsboenden?

Arbetsuppgifter 

Vi söker skötare som kommer att arbeta på Hasselgården och Lönngården. Hasselgården är ett lägenhetsboende med 9 lägenheter för kvinnor över 40 år och Lönngården är ett lägenhetsboende med 34 lägenheter för män över 40 år. På dessa boenden bor det främst personer som har alkoholmissbruk och är eller löper risk att bli hemlösa. 

Personer som bor på Lönngården och Hasselgården har ett tidsbegränsat beslut från Socialtjänsten, som följs upp regelbundet. Som skötare upprättar du en genomförandeplan med den enskilde efter inflyttning, utifrån den boendeplan som utfärdats av Socialtjänsten.

Uppdraget består i regel av stöd och tillsyn av i vardagen utifrån genomförandeplanen. Det sociala stödet är en stor del av uppdraget. Du kommer också att ha en nära dialog med samarbetspartners, både internt och externt. I arbetsuppgifterna förekommer även visst hushållsarbete i form av bland annat tvätt och städ.

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska med psykiatrikompetens alternativt har en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta med den aktuella målgruppen och god svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har B-körkort med manuell växellåda, utbildning och/eller erfarenhet av arbete med MI samt dokumentationsvana. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer som har samsjuklighet och alkoholmissbruk. 

För att trivas i denna roll behöver du ha ett intresse för att jobba med denna målgrupp. Som person är du engagerad, lugn, lyhörd, självgående, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. 

Om arbetsplatsen

Lönngården och Hasselgården ingår i avdelningen Boende, tillsyn och service. Vi har under hösten 2022 flyttat till nya lokaler på Kirsebergs område i Malmö.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Timanställning
Omfattning: Heltid 
Antal tjänster: 4
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt 

Arbetstiderna är måndag-fredag 08:00-16:30.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 mars 2023 (7 dagar kvar)