Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Skolläkare till Grundskoleförvaltningen i Malmö stad

Arbetsuppgifter

Välkommen att arbeta som skolläkare inom vår medicinska elevhälsa och bli en av sju kollegor. Ett glatt och trevligt team som tillsammans arbetar för alla våra elever, men företrädesvis är tilldelade specifika skolor per skolläkare. Här får du möjlighet att göra skillnad för Malmö stads grundskoleelever, här och nu men också i ett livsperspektiv.

Nu går en av skolläkarna i pension och vi behöver anställa 50% skolläkare.

Elevhälsans medicinska insats i kommunen är till för skolans elever.

Inom Grundskoleförvaltningen sträcker ansvaret sig från förskoleklass till och med klass 9. Vi arbetar i huvudsak med förebyggande aktiviteter och hälsobesök, men är också ett stöd för elever med hälsoproblem av olika slag.

Skolläkaren deltar i hälsoundersökningar och har tätt samarbete med skolsköterskorna, tillför medicinsk kompetens i utredningar av elever i behov av särskilt stöd samt deltar i viss mån i elevhälsoteamets arbete. I arbetsuppgifterna ingår även att utveckla skolläkarens del i det hälsofrämjande arbetet på grupp - och organisationsnivå. Som skolläkare samverkar du även med andra vårdgivare på hälso- och sjukvårdsområdet samt med socialtjänsten.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad läkare med specialistkompetens inom pediatrik, allmänmedicin eller barn- och ungdomspsykiatri. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom skolhälsovård eller annan verksamhet med barn och ungdomar.
Som person är du lyhörd och har god samarbetsförmåga och ett respektfullt bemötande. Du arbetar strukturerat med god organisation. Du har lätt för att kommunicera, har god kontakt med barn samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Välkommen emd din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Som skolläkare i Malmö är du anställd centralt av Enhetschef för Medicinska elevhälsan tillika verksamhetschef enligt HSL och du har ett nära samarbete med skolläkarkollegorna och verksamhetschefen som också är sammanhållande medicinsk ledning för alla skolsköterskorna. Centralt har vi också samordnande skolsköterskor som introducerar och ger kontinuerligt stöd till alla våra 90 skolsköterskor. Vi har även resursskolsköterskor som stöttar på skolsköterskemottagningarna då det är vakant.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid, 50%
Antal tjänster: 1
Tillträde: augusti/september 2023

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 apr. 2023 (14 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare