Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Skolläkare till avdelningen för elevhälsa och samordning

Publiceringsdatum
04 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som skolläkare är du anställd på avdelningen för elevhälsa och samordning och ingår i ett tvärprofessionellt team med specialpedagog, kurator, psykologer, studie- och yrkesvägledare, verksamhetschef för den medicinska elevhälsan samt ytterligare en skolläkare. I det vardagliga arbetet samarbetar du med skolsköterskorna och annan personal på våra gymnasieskolor. Skolläkarens uppgift är att bistå gymnasieskolan med medicinsk kompetens och medicinska insatser i främjandet av elevers lärande. Avdelningen för elevhälsa och samordning ansvarar för patientsäkerhet, utveckling och kvalitetssäkring och du kommer att stötta i medicinska frågor/bedömningar kopplat till det arbetet. 

Till arbetsuppgifterna hör: 

 • Bedöma, undersöka och vid behov remittera utifrån utfall på hälsoundersökningar samt skolrelaterad hälsoproblematik
 • Handleda och informera skolsköterskor, skolpersonal och skolledare i medicinska frågor
 • Ordinera vaccinationer
 • Genomföra bedömningar inför mottagande i anpassad gymnasieskola
 • Dokumentation
 • Medverka i granskning av metodstöd
 • Delta i medicinska elevhälsans systematiska kvalitetsarbete
 • Delta i patientsäkerhetsarbete
 • Samverka med elevens vårdnadshavare, skolans personal, andra vårdgivare och externa myndigheter
 • Stötta skolor vid kriser
Kvalifikationer

Krav: 

 • legitimerad läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin, barn- och ungdomspsykiatri eller barn- och ungdomsmedicin
 • tidigare erfarenhet från liknande arbete med inriktning barn och ungdomar
 • mycket god svenska i tal och skrift.

Meriterande: 

 • specialisering inom skolhälsovård 
 • erfarenhet av att ha arbetat som skolläkare.

Du är trygg i din yrkesroll och kan själsvtändigt hantera ärenden men ser också vikten av att samarbeta och har ett intresse av att arbeta med andra. Du skapar goda relationer till elever, vårdnadshavare och personal, samt knyter viktiga konatker både inom och utanför organisationen. Vidare är du flexibel, lösningsorienterad, analytisk och ser på saker från olika perspektiv och i ett större sammanhang.

Om arbetsplatsen

Vill du vara en del i arbetet för en tillgänglig gymnasieskola för alla elever? På avdelning för Elevhälsa och samordning arbetar flera professioner med att på olika sätt stödja, utveckla, kvalitetssäkra och samordna elevhälsoarbetet på våra gymnasieskolor. Verksamheten arbetar utifrån uppdrag från skolor, förvaltningsledning samt nämnd. Målet för verksamheten är att bidra till att undanröja hinder för våra elevers lärande och att eleverna ska må bra, utvecklas positivt utifrån sina förutsättningar i syfte att klara utbildningens mål.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
 
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

 
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren