Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sjuksköterska - Välkommen till hemsjukvården!

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Just nu söker hemsjukvården efter flera dag och kvällssjuksköterskor. Önskar du en arbetsplats med större frihet där du kan påverka din arbetsdag? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på dig? Just nu storsatsar vi på hemsjukvården och behöver därför utöka tjänsterna för att möta den framtida vården. Hos oss får du jobba med patienten i fokus! 

Vi välkomnar även timavlönade sjuksköterskor. Som timavlönad i hemsjukvården kommer du att arbeta där det finns behov inom någon av våra nio sektioner!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för omvårdnaden av patienterna. Det innebär att du självständigt bedömer, planerar och organiserar medicinska- och omvårdnadsinsatser. Du ansvarar för att handleda, utbilda och delegera omvårdnadspersonal. Du arbetar personcentrerat med att involvera patienten i beslut och samarbetar nära med anhöriga och teamet kring patienten. 

Du samverkar regelbundet med primärvård genom rond utifrån ett patientfokus. Du kommer även att samverka med flera aktörer enligt hälso- och sjukvårdavtalet där region, kommun och primärvård ingår för att tillgodose den enskildes omvårdnadsbehov. 

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll ska du vara nyfiken på den framtida vården och vilja arbeta med avancerad sjukvård i hemmiljö. Malmö stad arbetar för tillfället med att bygga upp och bygga ut konceptet nära vård som innebär att medarbetaren arbetar personcentrerat mot brukaren.

- Du ska trivas i att arbeta självständigt men även tvärproffesionellt. 
- Du ska självständigt kunna bedöma, planera och organisera ditt arbete.
- Du är drivande, lösningsfokuserad, har ett gott bemötande och har lätt för samarbete.
- Du handleder omvårdnadspersonal och samverkar med olika verksamheter. 
- Cykelvana är ett krav.
- B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst 1 års arbetserfarenhet. 
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom den kommunala hemsjukvården samt om du har specialistutbildning inom relevant område. Det ses också som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter med varaktiga funktionsnedsättningar. Har du tidigare erfarenhet från hemsjukvård samt har arbetat med multisjuka äldre patienter är det ett plus. Har du arbetserfarenhet från patienter med psykiatri eller demenssjukdomar ses det också som meriterande. Du har god vana i olika journalsystem, Malmö stad tillämpar journalsystemet Procapita och använder sig av signeringssystemet MCSS. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Arabisktalande är meriterande då flera av våra brukare/boende är arabisktalande.

Vi erbjuder dig detta

- Individuellt anpassat introduktionsprogram utifrån dina behov.

- Möjlighet till att utveckla egna ansvarsområde och driva förbättringsarbete som du är passionerad inom. 

- Möjlighet att ingå i olika nätverk, som exempelvis palliativa, diabets, nutrition och sår.

- Kontinuerliga interna utbildningar inom staden. 

- Möjlighet till att självständigt planera din arbetsdag. 

- Ett omväxlande arbete i patientens hemmiljö.

- Nära och engagerat ledarskap.

- Möjlighet till hospitering

- Malmö stad erbjuder semesterväxling och friskvårdsbidrag.

- Möjlighet att på sikt studera specialistubildningar, med bibehållen lön under studietid.

Det här är vi

Vi är måna om dig! Därför har vi trygga anställningar med tjänstgöringsgrader utifrån dina önskemål. Arbetet är förlagt dagtid med helgtjänstgöring. Hemsjukvården i Malmö stad är en sammansvetsad enhet som består av nio sektioner. Just nu storsatsar vi på hemsjukvården och behöver utöka tjänsterna för att möta den framtida vården!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vi ser fram emot din ansökan!  

Information om tjänsten

Inom kvällssektionen utgår du från Malmös "Gågata" på Storgatan 20. 
Inom dagsektionen utgår du från från någon av våra övriga åtta sektioner inom Malmö.

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 8
Tillträde: Enligt överenskommelse

Urval och intervjuer sker löpande under annonstid - vänta därför inte med din ansökan!

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten. Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag 

Övrigt

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur. 

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!  

Läs mer om finskt förvaltningsområde här:  Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

 
Kontaktpersoner

Andreas Holm 
Sektionschef, Katrinetorp 2 
andreas.holm@malmo.se
0735-126476

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren