Hoppa till innehåll

Sjuksköterska till Söderkulla korttidsboende!

Önskar du en arbetsplats med större frihet där du kan påverka din arbetsdag? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på dig? Just nu storsatsar vi inom Malmö stad och behöver därför utöka tjänsterna för att möta den framtida vården. Hos oss får du jobba med patienten i fokus! 

Söker du efter ett arbete där du får göra skillnad på riktigt?

På Söderkulla korttidsenhet vistas totalt 38 malmöbor under ett par veckor för att möjliggöra en optimal mobilisering efter sjukdom. Våra vårdplatser är specifikt inriktade för såväl rehabilitering som återhämtning. Korttidens uppdrag riktas till brukare/ patienter över 18 år. Söderkulla korttidsboende är beläget på Tornfalksgatan 5 precis bredvid Coop. Vi har 38 korttidsplatser fördelat på tre våningsplan varav en med demensinriktning. Här arbetar du tvärprofessionellt tillsammans med andra sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Söderkulla 1 har platser för personer med diagnostiserad demenssjukdom. Söderkulla 3 och 4 är avdelningar där personalen arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt och ger aktiv rehabilitering utifrån det behov som finns. Korttiden arbetar med utgångspunkt från den personcentrerade vården och därmed med ett rehabiliterande förhållningssätt. All personal är rehabiliterande personal med handledning av sjukgymnast och arbetsterapeut.

Arbetsuppgifter

Arbetet som sjuksköterska på korttidsenhet innebär att du självständigt bedömer, planerar, organiserar och utför medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser. Du samverkar i team såväl internt som externt för att tillgodose den enskildes omvårdnadsbehov. Som sjuksköterska ansvarar du för att handleda och delegera omvårdnadspersonal samt som råd och stöd för övriga professioner i teamet runt patienten. Hos oss kommer att du arbeta nära övriga sjukksöterskekollegor, vi är sammansvetsad grupp med stor yrkeserfarenhet där vi hjälper varandra. 

Vi välkomnar nya kollegor som genom engagemang och nytänkande kan hjälpa oss att utveckla verksamheten och är redo att anta utmaningarna inom den kommunala hälso- och sjukvården. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års yrkeserfarenhet i rollen. Du känner dig trygg som sjuksköterska och att handleda andra. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom relevant område. Det ses som meriterande om du har erfarenhet från den kommunala hälso- och sjukvården. Vidare ses det också som meriterande om du har erfarenhet från att arbeta med personer med varaktiga funktionsnedsättningar.

Du är en drivande och lösningsfokuserad person som är van vid att prioritera i dina arbetsuppgifter. Du har ett gott bemötande, bidrar till en god arbetsmiljö och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt för oss att arbeta utifrån Malmö Stads värdegrund Respekt, Engagemang och Kreativitet.

Vi erbjuder dig 

- Individuellt anpassat introduktionsprogram utifrån dina behov.

- Möjlighet till att utveckla egna ansvarsområde och driva förbättringsarbete som du är passionerad inom. 

- Möjlighet att ingå i olika nätverk, som exempelvis palliativa, diabets, nutrition och sår.

- Kontinuerliga interna utbildningar inom staden. 

- Möjlighet till att självständigt planera din arbetsdag. 

- Nära och engagerat ledarskap.

- Malmö stad erbjuder semesterväxling, friskvårdsbidrag och förmånscykel. 

- Möjlighet att på sikt studera specialistubildningar, med bibehållen lön under studietid.

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsivdare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Schemat är förlagt mestadels dagtid. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. 

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/ 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur. 

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!  

Läs mer om finskt förvaltningsområde här: Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
03 dec. 2023 (1 dag kvar)
Typ av anställning
http://malmo.se

Fler jobb från samma arbetsgivare