Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschefer till Fastighetsförvaltningsenheten

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Inom fastighetsförvaltningsenheten arbetar cirka 90 medarbetare som förvaltar cirka 600 objekt inom skola, barnomsorg, äldreomsorg, kultur och fritid. Beståndet uppgår till över 1,8 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen ca 2 miljarder kronor. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra lokalnyttjares behov av väl fungerande lokaler. Vi söker nu två ny sektionschefer till område grundskola.

Inom område grundskola kommer ni vara två sektionschefer som arbetar nära varandra och mot samma fackförvaltning. Detta kommer innebära ett delat ledarskap inom vissa delar till exempel gemensamma sektionsmöten. Du kommer att ha budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för din sektion med cirka 10 medarbetare i rollerna fastighetsförvaltare, teknisk förvaltare, markförvaltare, ekonomisk förvaltare och assistent. Tillsammans med dina medarbetare driver du ständigt förbättringsarbete och du skapar förutsättningar för lärande och utveckling för medarbetarna utifrån verksamhetens behov. Du ingår i fastighetsförvaltningsenhetens ledning med fem andra sektionschefer. 

Du arbetar även tätt tillsammans med övriga enheters sektionschefer. I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. I arbetsuppgifterna ingår också att upprätta och följa så väl enhetens som sektionens verksamhetsmål samt delta i utvecklingsarbete och vara delaktigt i olika projekt inom serviceförvaltningen och även med beställande förvaltningar. Stadsfastigheter befinner sig i en förändrings- och omställningsprocess med fokus på digitalisering och teknikutveckling, där vi arbetar mot målet framtidens smarta fastigheter. Det är därför viktigt att du har ett intresse för dessa områden och drivs av att arbeta med förändringsledning. 

Som sektionschef inom stadsfastigheter arbetar du i enlighet med Malmö stads värdegrund och bedriver kontinuerligt förbättringsarbete för att bibehålla Malmö stad som en attraktiv arbetsgivare. För oss på stadsfastigheter och Malmö stad är hållbarhet en viktig fråga och därför kommer hållbarhetsarbete att ingå i dina arbetsuppgifter. För att trivas hos oss tycker vi därför det är viktigt att du delar vår syn på den sociala, ekonomiska och ekologiska hållbarheten.

Kvalifikationer

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning om 180 hp eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Vi söker dig som har erfarenhet som ledare med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar, gärna med relevant ledarskapsutbildning. Du behöver också ha minst 3 års arbetslivserfarenhet från fastighetsbranschen alternativt annan relevant erfarenhet. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift samt god administrativ förmåga och goda dator-/systemkunskaper. God kompetens inom förvalting och god förståelse för ekonomifrågor såsom budget- och prognosarbete är krav för tjänsten. Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation och/ eller arbete i en större organisation ser vi som en fördel. Det är även ett plus om du har erfarenhet avförändringsledning, gärna genom att ha drivit och medverkat i större förändringar där arbetssätten förändras och uppdragen omformas.

Som person är du nyfiken och följer omvärldsutvecklingen och identifierar utvecklingsmöjligheter för organisationen. Du har ett tillitsbaserat, närvarande och lyhört ledarskap och har även förmågan att fatta tydliga beslut för din sektion med förståelse för enhetens och stadsfastigheters uppdrag. Du behöver vara trygg i att leda en organisation under utveckling och kan inspirera dina medarbetare i den processen. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och är bra på att skapa relationer såväl inom förvaltningen som med våra samarbetspartners. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ledaregenskaper.

Om arbetsplatsen

Stadsfastigheter är stadens lokalförsörjare för stadens lokalnyttjande förvaltningar genom ny- och ombyggnation, förvaltning samt extern in- och uthyrning. Vi förvaltar 1,8 miljoner kvm yta och ca. 5 miljoner mark. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra lokalnyttjares behov av väl fungerande lokaler.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Möjlighet till distansarbete: Ja, utifrån verksamhetens behov
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

På serviceförvaltningen erbjuder vi möjlighet till distansarbete, förutsatt att det fungerar för verksamheten och passar dina individuella förutsättningar. I denna tjänst finns det möjlighet till distansarbete på deltid efter dialog med din chef.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare