Sektionschefer till avdelning för särskilt boende

Sektionschefer till avdelning för särskilt boende

Välkommen till avdelning för särskilt boende! Vårt huvudfokus är att bedriva vård och omsorg med god kvalitet för att skapa trygghet för våra äldre och anhöriga dygnets alla timmar.

Vi söker nu två sektionschefer till vår avdelning. Vi erbjuder dig som sektionschef ett meningsfullt och utvecklande uppdrag där du får vara med och göra skillnad för Malmös äldre. Vi söker dig som har ett stort engagemang för äldreomsorg och som tillsammans med oss vill arbeta utifrån vår ledstjärna Varje dag är viktigast.

Är du vår nästa sektionschef?
Arbetsuppgifter

Som sektionschef leder du den dagliga driften i verksamheten med brukaren i fokus, samt ansvarar för en god arbetsmiljö, rehabilitering, bemanning, kompetensutveckling och medarbetarsamtal.

Du leder och följer upp arbetet på sektionen utifrån gällande lagstiftning, styrdokument, policys och processer. Du har ett nära samarbete med dina medarbetare och vägleder dem för att säkerställa att de klarar sitt uppdrag samt att god vård och omsorg till våra äldre upprätthålls. I ditt arbete eftersträvar du tillitsbaserad styrning och ledning.

Avdelningen för särskilt boende arbetar också med kvalitetsregister för bl a BPSD och Senior Alert samt har en kvalitetsuppföljningsmodell som bygger på tre ben; kvalitetsråd, kvalitetsdialog samt kvalitetsplan.

Som sektionschef ingår du i enhetens ledningsgrupp där du tillsammans med andra sektionschefer bedriver utvecklings- och förbättringsarbeten för att bibehålla bra kvalitét och effektiva verksamheter. Du har stor möjlighet att påverka det gemensamma arbetet och på så vis värna om Malmö Stad som en attraktiv arbetsgivare.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Dokumenterad högskoleutbildning som är relevant för tjänsten.
  • Erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare.
  • Erfarenhet av eller god kunskap om vård och omsorg.
  • God digital kompetens.
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt goda kunskaper i dokumentation.
Vi ser det som meriterande om du har:
  • Chefs - eller ledarskapsutbildning.
  • Erfarenhet av arbete inom politisk styrd organisation.
  • Erfarenhet av eller god kunskap om demens.
Vi söker dig som är en närvarande och coachande ledare samt har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Du stödjer dina medarbetare i deras dagliga arbete och skapar engagemang och delaktighet med mål att driva verksamheten framåt.

Vi söker dig som har en god förmåga att strukturera den dagliga driften för dig och dina medarbetare och som aktivt arbetar för en god ekonomisk hushållning i verksamheten.

Som person är du nyfiken och öppen. Du har god förmåga att fatta beslut och starta upp akiviteter utifrån organisationens riktlinjer. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativt skicklig och vi ser gärna att du är rak och tydlig, och har mod att ifrågasätta för att skapa förändring och driva verksamheten framåt.

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med ett löpande urval för intervjuer.
Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister.

Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag
Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 2

Tillträde: Enligt överenskommelse
Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 feb 2023 (5 dagar kvar)