Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till lägenhetsenheten och tillsynssektionen

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som sektionschef på tillsynssektionen företräder och driver du sektionens intressen utifrån en helhetssyn för det politiska uppdraget och ingår i enhetens ledning. Du leder sektionens arbete i att utöva tillsyn i de sociala lägenheter som lägenhetsenheten förvaltar. Sektionen består av 14 tillsynspersoner och 3 assistenter.

I uppdraget bidrar du till att avdelningen är en modern och attraktiv organisation med gott medarbetarskap och ledarskap, med hög grad av digitalisering och modern teknik samt med goda arbetsrutiner. Det pågår ett aktivt utvecklingsarbete med kartläggning av processer och framtagande av goda arbetsrutiner.

Sektionschefens roll är att vara första linjens chef, det vill säga den som leder medarbetarna och finns nära verksamheten. Du rapporterar till enhetschefen och har ett nära samarbete med kontraktsektionens sektionschef.

I rollen som sektionschef ingår det att kunna arbeta strategiskt med övergripande frågor. Du har ansvar för mål, ekonomi, personal, kvalitet och resultat samt ledning, styrning, organisering, samordning och utveckling av verksamheten. Som sektionschef förväntas du samarbeta och bidra till förvaltningens verksamhetsmål. Du har interna och externa kontakter samt skapar goda relationer.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha:

  • Högskoleutbildning inom fastighetsföretagande eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
  • Minst tre års erfarenhet från fastighetsbranschen eller av boendefrågor inom offentlig verksamhet.  

Det är meriterande om du har:

  • Chefs-/ledarerfarenhet.
  • Erfarenheter av att arbeta med hyresjuridik och hyreslagen.
  • God kunskap i hyreslagstiftningen.
  • Erfarenhet av att arbeta med socialtjänstlagen. 
  • Kunskap i byggnadsteknik, främst avseende inomhusmiljö.
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Uppdraget ställer krav på såväl självständigt arbete som en väl utvecklad förmåga att skapa goda samarbeten och samverkan. Du är tillgänglig för dina medarbetare och arbetar aktivt för att skapa en trygg och transparent arbetsmiljö. Du arbetar aktivt utifrån tillitsbaserad styrning. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och skapar engagemang genom tydlighet och drivkraften att utveckla verksamheten. Vidare har du en förmåga att strukturera och planera ditt eget arbete samt ge goda förutsättningar för dina medarbetares arbete. Du håller deadlines samt uppsatta tidsramar och när situationen kräver kan du snabbt prioritera om. Du förhåller dig på ett konstruktivt och effektivt sätt till förändrade omständigheter.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Lägenhetsenheten har det administrativa och tekniska ansvaret för de lägenheter som kommunen hyr ut med andrahandskontrakt till de personer som av olika skäl inte kan erhålla hyresavtal.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023.09.01 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare