Sektionschef till Agnesfrids gymnasium

Sektionschef till Agnesfrids gymnasium

Arbetsuppgifter

Vi på Agnesfrids gymnasium söker nu en sektionschef för ett föräldravikariat fram till våren 2024.

Som sektionschef på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen bidrar du till att skapa förutsättning för rektor att vara pedagogisk ledare. Sektionschefens primära funktion är att tillgodose rektors behov av nära stöd inom ramarna för de olika stödprocesserna för vilka utbildningskontoret ansvarar. I rollens centrala uppdrag ligger att, i enlighet med gällande riktlinjer och i samverkan med förvaltningens avdelningar, effektuera det nära stödet för rektor. Utgångspunkten för arbetet är de processverktyg som är gemensamma för förvaltningen. I tjänsten ingår det även att vara enheternas kontaktperson gentemot avdelningarna när det gäller behovsstyrd förbättring och utveckling av stödprocesser utifrån verksamheternas behov samt att du också kan delta i avdelningarnas utvecklingsarbete.

Som sektionschef arbetsleder du den personal som inte ingår i rektors utbildnings- och elevhälsosansvar. Du ansvarar, utifrån rektors delegation, för att driva och samordna arbetsuppgifter som:

  • administrativt arbete - såsom elevadministration, ärendehantering, GDPR samt löpande ekonomiadministration
  • fastighetsfrågor/lokaler 
  • systematiskt arbetsmiljöarbete 
  • säkerhet- och trygghetsfrågor 
  • systematiskt brandskyddsarbete 
  • inköp och upphandling 
  • IT 
  • kommunikation inom skolans kommunikationskanaler
  • personal och budget

Motiveras du av tanken att driva dessa arbetsområden i en skolmiljö som ständigt utvecklas? Då tror vi att jobbet som sektionschef är någonting för dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen (180 hp) inom beteendevetenskap, personal, ekonomi, offentlig förvaltning eller annan akademisk examen som bedöms relevant av arbetsgivaren för uppdraget. Du som söker har tidigare erfarenhet av arbetsledning.

Det är ett plus om du har tidigare erfarenhet från utbildningssektorn eller annan offentlig verksamhet. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en stor organisation. 

Du har mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. Du har även goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som har förmågan att tänka strategiskt och kan se helheten på komplexa problem. Du har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Som sektionschef förväntas du ta ansvar för dina uppgifter och driva dina processer. Det är därför viktigt att du är en självgående person. För dig är det viktigt med kvalité, du tycker det är kul med problemlösning och har en god förmåga att prioritera rätt frågor. Att skapa engagemang och delaktighet är viktiga delar i din roll som sektionschef. Vi ser gärna att du är lyhörd, kommunikativ och en god relationsbyggare.

Om arbetsplatsen

Agnesfrids gymnasium i Malmö är en skola med såväl gymnasie- som vuxenutbildning. Skolan bedriver flera utbildningar, såsom det nationella fordons- och transportprogrammet samt de tre introduktionsprogrammen yrkesintroduktion, språkintroduktion och programinriktat val. Vi ger proffsig yrkesutbildning i välutrustade undervisningslokaler. Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ca 300 elever där vi satsar på små undervisningsgrupper för att få hög kvalité i våra utbildningar. Skolan är belägen i Fosieby med närhet till arbetsmarknaden och övriga samarbetspartners.  
 
Vill du veta mer om oss?  
Besök: agnesfridsgymnasium.malmo.se 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 feb 2023 (13 dagar kvar)