Sektionschef specialtransporter

Sektionschef specialtransporter

Arbetsuppgifter

Specialtransporter är en sektion inom serviceresor vars uppdrag är att köra skolskjuts och färdtjänst åt malmöbor som sitter i rullstol och inte kan resa med personbil. Vi är idag ett team på 53 personer fördelat på 42 färdtjänstförare, fyra driftledare, en fordonsansvarig och fem transportsamordnare. Verksamheten är aktiv under dygnets alla timmar, sju dagar i veckan.

Specialtransporter befinner sig just nu i en spännande förändringsresa där verksamheten innehåller komplexa delar vilket ställer krav på dig som chef. Det finns många beroenden i Malmö stad, dels med våra medarbetare, resenärer, Malmöbor, verksamheter och tekniska leverantörer vilket innebär att verksamheten är dynamisk och spänner över ett brett spektrum. Du arbetar i en realtidsstyrd verksamhet - här och nu, vilket innebär att vi tillsammans står inför spännande utmaningar både på kort och lång sikt.

Som Sektionschef på specialtransporter leder du genom ett ledarskap som engagerar, förenklar och skapar möjligheter för andra att växa samt leverera goda resultat utifrån gemensamt uppsatta mål. Du har budgetansvar för din verksamhet och tillsammans med dina medarbetare sätter du upp mål och följer upp nyckeltal löpande. Det innebär att ha en god och professionell dialog där medarbetarnas och resenärernas förväntningar ständigt följs upp för att bidra till utveckling av specialtransporter och dess arbetssätt.

Du kommer att ingå i serviceresors ledningsgrupp och du rapporterar direkt till Enhetschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av en roll som ledare, gärna 2–3 år, med ansvar för verksamhet, ekonomi/budget, personal och arbetsmiljö i en operativ verksamhet. Vi önskar även att du har erfarenhet av att leda genom andra, men det är inte ett krav.

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom området serviceresor eller motsvarande och att du utöver detta har en högskoleutbildning motsvarande 180 hp/kandidatnivå. Det är meriterande om du har erfarenhet av att implementera nya processer och arbetssätt kopplat till verksamhetsområdet.

Vidare tror vi att du har erfarenhet av förändringsledning och trivs att arbeta i en föränderlig organisation där du gärna tar dig an komplexa förändringsprojekt. Utöver detta är det viktigt att du kan föra affärsmässiga och professionella dialoger med såväl interna som externa kunder/leverantörer.

Stor vikt kommer läggas vid personliga förmågor och vi söker dig som är tydlig, inkluderande och motiverar dina medarbetare genom utmaningar och möjligheter. Du finner glädje i att driva arbetet framåt, både i din egen sektion och i samarbete med serviceresors ledningsgrupp för hela enheten.

Om arbetsplatsen

Kommuntjänster har drygt 600 anställda inom sex olika verksamhetsområden. Uppdraget är att tillhandahålla kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Kommuntjänster erbjuder likvärdig service för alla, hög tillgänglighet och professionellt bemötande.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning:Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-07-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (9 dagar kvar)