Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef Administration och Service

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Är du redo att ta dig an ett kvalificerat och spännande uppdrag som kräver mod, engagemang och nytänkande? Då är det till oss du ska söka dig! Här möts du av kunniga och engagerade medarbetare och chefskollegor.

I uppdraget som sektionschef kommer du att leda och fördela arbetet på arbetsplatsen utifrån verksamhetens mål och budget samt ansvara för att kommunicera och förankra verksamhetsinriktning samt mål till medarbetarna. Vidare ansvarar för verksamhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö och den administration som kommer med dessa ansvarsområden.

Personalgruppen består idag av 19 medarbetare varav en är samordnare för de två receptioner som bemannas av sektionen. Sju assistenter arbetar i huvudsak med att bemöta och vägleda Malmöbon i två olika socialtjänstreceptioner. Receptionerna servar flera verksamheter och vägleder och servar besökarna i varierade frågor kopplat till socialtjänsten. Elva assistenter arbetar med administrativ service i form av fakturahantering, arkiv, diarieföring, hr-administration, administration för familjehem och annan hantering av inkomna handlingar till en avdelning inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. Du förväntas att följa utvecklingen i omvärlden och bidra till en hälsosam arbetsplats exempelvis genom delaktighet. För oss är det viktigt att du som chef kommunicerar med, vägleder och stimulerar dina medarbetare och tar tillvara och utvecklar deras kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets-/högskoleexamen om minst 180 hp inom exempelvis samhälls- eller beteendevetenskap, alternativt annan utbildning på universitets- eller högskolenivå som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Utöver det har du också gedigen arbetslivserfarenhet inom exempelvis administration, socialtjänst eller annat verksamhetsområde som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Uppdraget kräver också en god förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt i svenska språket.

Meriterande:

  • Chefs- eller ledarerfarenhet som innefattat personal-, budget- och arbetsmiljöansvar
  • Ledarskapsutbildning
  • Kunskap och erfarenhet av samtals – och bemötandefrågor
  • Utbildning och praktisk erfarenhet kring offentlighet och sekretess

Som ledare skapar du engagemang och delaktighet och har en god förmåga att se vad dina medarbetare behöver för att nå verksamhetens mål. Du organiserar, planerar och följer upp dina aktiviteter och arbetet i din verksamhet på ett strukturerat vis. 

För att nå framgång i uppdraget krävs en mycket god samverkans och samarbetsförmåga samt en hög grad av flexibilitet – du bör ha lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Du förstår och förmår förmedla information till dina medarbetare och är tydlig i din kommunikation. 

Om arbetsplatsen

Enheten Administration och service består av sex sektioner med olika serviceuppdrag. Du kommer att leda en av dessa sektioner bestående av assistenter, receptionspersonal, arkivredogörare och övrig administrativ personal. Du kommer att ansvara för administration, service och reception och ingå i enhetens ledningsgrupp där du förväntas bidra till och delta i utvecklingsarbetet på enheten.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat 9 månader. 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Förstaintervjuer planeras att ske mellan 9-13 augusti. Andraintervjuer och fackliga intervjuer planeras att ske den 23 augusti.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juli 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren