Samordnare till team för stöd och service

Samordnare till team för stöd och service

Arbetsuppgifter

Nu söker team för stöd och service på funktionsstödsförvaltningen en samordnare med uppdraget att se till att den dagliga planeringen i teamet optimeras. Som samordnare är ditt uppdrag att stötta sektionscheferna med övergripande och långsiktig schemaplanering av enhetens insatser och du samordnar, planerar och bemannar brukarens insatser utifrån biståndsbeslut.

Du utför även, vid behov, insatser hos brukaren, och tar dig då från grupplokalen till brukaren med elcykel eller bil. Arbetsuppgifterna varierar beroende på brukarens behov och biståndsbeslut.

Förekommande arbetsuppgifter är bland annat:

  • Att med hjälp av LifeCare-planering planera brukarens insatser utifrån biståndsbeslut.
  • Att koordinera personal med insatserna som ska utföras.
  • Att hålla kartläggningssamtal och uppstart av nya ärenden.
  • Vikariehantering och frånvaroplanering inklusive korttidsbemanning.
  • Att genomföra nödvändig dokumentation.
  • Att samverka med brukarens nätverk, andra samarbetspartners och övrig personal.
  • Vissa administrativa arbetsuppgifter så som kontering och granskingsattestering av fakturor.

Övergripande mål för oss är att ha brukarens behov i centrum. Stödinsatserna utgår från brukarens individuella behov, och ska främja självständighet och delaktighet. Vi utför stödinsatserna med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Medarbetare i teamet för stöd och service utför vid behov delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser samt insatser med stöd av egenvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en treårig teoretiskt inriktad gymnasieexamen (t.ex. samhällsvetenskaplig, ekonomisk eller naturvetenskaplig). Har du en eftergymnasial utbildning inom områden såsom personal, administration eller ekonomi ser vi det som meriterande.

I rollen krävs det att du har en hög digital kompetens och det är självklart för dig att använda datorn som arbetsredskap och hjälpmedel. Du har även en vilja och förmåga att snabbt sätta dig in i nya program och system.

För att lyckas och trivas i rollen krävs att du har arbetat i en administrativ och/eller koordinerande roll som exempelvis planerare. Vidare vill vi att du har dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete med planering där matchning ingår av brukarbehov/insatser till personalschema i ett IT-stöd t.ex. LapsCare, Lifecare-planering, Totalview Workforce Management (WFM) eller liknande system.

Har du erfarenhet av arbete med personer med fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning alternativt erfarenhet av arbete i hemtjänst ser vi det som meriterande, likaså om du har erfarenhet av schemaläggningsarbete. Då en del av uppdraget innebär att stötta kollegor i systemen så är det även meriterande om du har erfarenhet av att utbilda personal.

Som person har du förmågan att arbeta självständigt och du trivs med att hantera flera pågående arbetsuppgifter parallellt. Du är strukturerad i ditt arbete och kan prioritera om och skifta fokus när arbetet så kräver. Vidare behöver du ha en god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig mycket väl i svenska, både skriftligt och muntligt.

I verksamheten sker förflyttningar mellan brukare med elcykel/cykel och bil. Du behöver därför kunna cykla och det är meriterande om du innehar B-körkort för manuell växellåda.

Om arbetsplatsen

Funktionsstödsförvaltningens team för stöd och service utför stödinsatser till personer med psykisk, fysisk och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Teamen arbetar med barn, ungdomar och vuxna och insatserna utförs till stor del i det ordinära boendet i form av stöd- och serviceinsatser enligt Socialtjänstlagen. Teamen utför insatser enligt lagrummen LSS, SoL och HSL för förvaltningens målgrupper.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (7 dagar kvar)