Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Samordnande skolsköterska till Medicinska elevhälsan

Arbetsuppgifter

En av våra tre samordnande skolsköterskor går i pension och därför söker vi en ny kollega inom centrala medicinska elevhälsan.

Som samordnande skolsköterska samarbetar du med Verksamhetschef HSL/MLA i det övergripande arbetet inom verksamhetsgrenen medicinsk elevhälsa på kvalitets- och utvecklingsområdet, för alla kommunala grundskolor. Arbetet ska leda fram till en likvärdig och god elevhälsa med hög kvalitet och hög patientsäkerhet för alla elever i Malmö. Som samordnande skolsköterska ingår du i den övergripande centrala elevhälsan. Vi ser det som mycket betydelsefullt att upprätthålla en god tillgänglighet och fortsatt möta behoven ute på skolorna.

Du är direkt underställd Verksamhetschef HSL/ MLA.

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Delaktig vid introduktion och utbildning av nyanställda. Fortlöpande praktiskt stöd och handledning till skolsköterskor.
 • Säkerställa tillgång till rutiner, PM och aktuella blanketter
 • Planera, organisera och genomföra fortbildningsmöten och professionsmöten för medarbetarna tillsammans med MLA.
 • Uppföljning, analys och epidemiologisk bevakning av elevers hälsa och hälsovård på lokal och central nivå
 • Systematiskt kvalitetsarbete i den medicinska verksamheten och övergripande patientsäkerhetsarbete.
 • Riskanalys
 • Utveckla, implementera och följa upp nya metoder och rutiner
 • Bistå i olika ärenden, tilldelade av Verksamhetschef HSL.
 • Systemansvarig för journalsystemet Prorenata
 • Säkerställa baskunskap i datajournalsystemet för samtliga medarbetare
 • Hantera behörighet för skolsköterska/skolläkare till det kommungemensamma IT-stödet för journalföring digitalt.
 • Regelbundna möten med systemförvaltare för journalsystem och IT support
 • Hantera SITHS-kort
Kvalifikationer

Vi söker dig som redan har erfarenhet som skolsköterska och som vill utvecklas vidare i din profession med uppdrag inom övergripande arbete. Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Du har minst två års erfarenhet som skolsköterska och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i samordnande roll och har arbetat med utvecklingsarbeten inom vård och hälsa riktat mot barn i grundskolan.

Som person är du strukturerad och organiserad i ditt arbete samt ansvarstagande och trygg i din roll. Du behöver ett tillitsfullt förhållningssätt som skapar trygghet inom organisationen samt förmåga att bygga goda relationer. Du är lojal till de beslut som tas för en enhetlig struktur. Du behöver god digital kompetens samt kunna beskriva till exempel olika arbetsmoment och arbeta i processer.

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Som samordnande skolsköterska är du anställd av enhetschef på medicinska elevhälsan centralt, som också är verksamhetschef enligt HSL och Medicinskt ledningsansvarig. Du har ett tätt samarbete med din chef och även med kollegor, vilka svarar för att du får en bra introduktion och fortlöpande stöd för dig i din tjänst. I den centrala enheten ingår också skolläkare och resursskolsköterskor. I Malmös Grundskoleförvaltning arbetar c:a 90 skolsköterskor och vi eftersträvar likvärdighet och patientsäkerhet på alla lokala mottagningar. I ditt uppdrag ingår att vara ett stöd till vardera lokal skolsköterska och bidra till att vi kan erbjuda goda förutsättningar för dem att utföra sitt arbete med hög patientsäkerhet.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 apr. 2023 (14 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare