Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Säkerhetssamordnare till enheten för fysisk miljö på förskoleförvaltningen

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och skapa trygga och säkra förskolor i Malmö stad? Vi söker nu en säkerhetssamodnare till enheten för fysisk miljö!

Arbetsuppgifter

Som säkerhetssamordnare på Förskoleförvaltningen hanterar du säkerhet inom den fysiska miljön med ansvar för att koordinera och kommunicera frågor som rör verksamhetens lokaler och fastigheter. Detta arbete utför du i nära samarbete med de lokalsamordnare som arbetar på sektionen. I tjänsten kommer du även att arbeta med säkerhet, lås-, larm- och passagesystem. Ansvaret för uppföljning av förvaltningens systematiska brandskyddsarbete och räddningstjänstens tillsyn ligger på en av dina lokalsamordnarkollegor.

Ditt ansvar som säkerhetssamordnare innefattar det viktiga uppdraget att arbeta med skadebegränsande- och skadeförebyggande åtgärder vilket omfattar skydd av personal och egendom inom den fysiska säkerheten.

Säkerhetssamordnaren arbetar för att den egna verksamheten följer Malmö stads säkerhetspolicy med tillhörande riktlinjer genom att följa upp och kontrollera nivån på efterlevnad. För att initiera, stödja och stimulera säkerhetstänkandet i den egna förvaltningen ingår att föra talan i säkerhetsfrågor, påpeka brister och framföra åtgärdsförslag. För att kunna bedriva ett effektivt säkerhetsarbete bör därför säkerhetssamordnaren samverka och arbeta tätt tillsammans med kolleger inom närliggande områden som lokalsamordnare, beredskapssamordnare och informationssäkerhetssamordnare. Samarbete med andra förvaltningar inom Malmö stad sker också bland annat inom ramen för Malmö stads säkerhetssamordnarnätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad och godkänd eftergymnasial utbildning inom säkerhet, trygghet eller fastighetsområdet. Högskoleutbildning med inriktning mot säkerhet och trygghet eller fastighetsförvaltning är meriterande.

Tjänsten kräver att du har arbetat med säkerhetsfrågor tidigare och då gärna i offentlig sektor. Det är meriterande med kunskap kring lås-, larm- och passagesystem. Grundläggande kunskap om och förståelse för de lagar och regelverk som påverkar kommunen i stort och förvaltningens verksamheter specifikt är önskvärt.

Arbetet kräver en god kommunikations- och samarbetsförmåga samt stor flexibilitet då en stor del av arbetet sker i samarbete med andra inom olika ämnesområden. Som person förutsätter vi att du är strukturerad, ansvarstagande, lyhörd, har ett analytiskt och lösningsorienterat förhållningssätt samt har ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Tjänsten kräver även att du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. 

Tjänsten kräver B-körkort samt att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Låter detta som en tjänst för dig? Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med cirka 5 300 medarbetare och bedriver verksamhet i omkring 250 enheter geografiskt spridda över hela staden. 

Ekonomiavdelningen är en av fyra stabsavdelningar. Avdelningen består av tre enheter; enheten för fysisk miljö, ekonomienheten samt placering- och tillsynsenheten. Enheten för fysisk miljö genomför strategiska analyser av lokalbehovet, föreslår nya lokaler och avyttringar, utvecklar och förbättrar de fysiska miljöerna i samarbete med verksamhet och fastighetsägare. Dessutom samordnar enheten förvaltningens interna säkerhetsarbete och inköp. Enheten ger även stöd och service till förvaltningens verksamheter, driver utveckling samt deltar i kommunövergripande utredningar.

Enheten fysisk miljö består av två sektioner, en för vaktmästarna och en för lokal- och säkerhetssamordnarna. Vi söker nu en säkerhetssamordnare till sektionen för lokal- och säkerhetssamordnarna. Sektionen består av 8 medarbetare.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren