Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Revisor/kvalificerad utredare

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Revisionskontoret utgör de förtroendevalda revisorernas sakkunniga stöd i den årliga granskningen av nämnder och bolag. Arbetet innebär till stor del att initiera, planera och genomföra kvalificerad revision av stadens verksamheter. Vi erbjuder ett variationsrikt och utvecklande arbete som genomförs självständigt i nära samarbete med övriga vid revisionskontoret. Arbetet innebär exempelvis att göra fördjupade granskningar inom verksamhetsområden som skola, omsorg och teknisk förvaltning. Arbetet innebär många kontakter med stadens medarbetare på olika nivåer och en kontinuerlig avstämning och rapportering till de förtroendevalda revisorerna. 

Revisionskontoret granskar nämndernas, kommunstyrelsens och bolagsstyrelsernas ekonomi, verksamhet och interna kontroll. I teamet finns personer med olika utbildningsbakgrunder och erfarenheter.  

Alla på revisionskontoret arbetar aktivt med omvärldsanalys och verksamhets- och metodutveckling. Kontinuerlig kompetensutveckling och nätverkande med andra revisionskontor ger förutsättningar för en god professionell och personlig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med ekonomisk eller samhällsvetenskaplig inriktning och ett stort samhällsintresse. Du har erfarenhet av arbete som revisor eller utredare inom offentlig sektor, revisionsbyrå, kommunalt aktiebolag eller större företag/organisation. Du bör ha god kunskap om offentlig sektor och demokratiskt styrda organisationer. Erfarenhet av kommunal revison och/eller kvalificerat utredningsarbete är meriterande. Det är meriterande om du är eller uppfyller kraven för att bli av SKYREV certifierad kommunal yrkesrevisor. 

Du är van vid att arbeta analytiskt samt att skriva och presentera rapporter. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som gott omdöme, integritet, nyfikenhet, strukturerat arbetssätt samt förmåga att samarbeta. Du delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor och är själv också nyfiken på att lära nytt. 

Vi söker i första hand dig som har mångårig erfarenhet inom ovanstående områden, men även du som har kortare erfarenhet är välkommen att söka. 

Löpande urval tillämpas.

Om arbetsplatsen

Malmö stadsrevision granskar och bedömer hur Malmö stads nämnder, styrelse och bolagsstyrelser fullgör sitt uppdrag. Stadsrevisionen arbetar framåtriktat och stödjande till verksamheterna. Det yttersta syftet med granskningen är att ge kommunfullmäktige underlag för den årliga ansvarsprövningen. 

Stadsrevisionen består av de förtroendevalda revisorerna och revisionskontoret.

Revisionskontoret är placerat i Stadshuset i centrala Malmö. I dagsläget arbetar tolv tjänstepersoner på kontoret.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal tjänster: 1
Tillträde: Efter överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 dec. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb