Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Projektledare till projekt i samverkan mellan grundskola, gymnasium och socialtjänst

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi en projektledare till ett viktigt uppdrag för Malmös unga!

Som projektledare kommer du att driva ett projekt i syfte att minska risken för ungdomar i Malmö att hamna utanför studier och arbete. Projektet är förvaltningsövergripande och du kommer att samarbeta med flera olika aktörer och organisationer.

Den övergripande målgruppen för projektet är unga tjejer och killar från 13 år i grundskolan eller gymnasiet som riskerar problematisk frånvaro eller studieavbrott eller unga som redan har avbrutit sina studier och varken arbetar eller studerar.

Projektet kommer att arbeta med tre delinsatser:
Delinsats 1 - Malmöelever i årskurs 7–9 med omfattande skolfrånvaro.
Delinsats 2 - Malmöungdomar 13–19 år som är eller riskerar bli målgrupp i KAA.
Delinsats 3 - Malmöungdomar placerade enligt LVU vid särskilda ungdomshem (SiS).

Som projektledare ansvarar du för att projektet drivs mot uppsatta mål samt rapportering till projektets styrgrupp, din chef samt till den europeiska socialfonden. I ditt uppdrag ligger också att säkerställa att projektet följer projektplanen och de regelverk som berörs. Du säkerställer också att resurserna till projektet används korrekt, både gällande projektmedarbetare och budget.

Tillsammans med dina projektmedarbetare arbetar du fram aktiviteter, mål och struktur för projektet och utvärderar löpande de insatser som görs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen gärna med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning som är relevant för tjänsten (180 hp). Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet samt dokumenterad erfarenhet av att leda och driva projekt. Tjänsten kräver god svenska i såväl tal som skrift.

Följande ser vi som meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av att driva ESF finansierade projekt.
  • Erfarenhet av arbete med ungdomar.
  • Erfarenhet av att arbeta inom utbildning (grund- och/eller gymnasieskola).
  • Erfarenhet av att arbeta i samverkan med olika myndigheter.
  • Erfarenhet av att driva utveckling och leda i nära samarbete med andra chefer.

Vi söker dig som drivs av att arbeta projektbaserat. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag behöver du vara nyfiken och öppen för andras perspektiv samt ha en förmåga att se till helheter. För att kunna fatta välgrundade beslut är det viktigt att du har en god analytisk förmåga och lätt för att strukturera ditt arbete. Du har också lätt för att samarbeta och drivs av att få teamet att jobba mot gemensamma mål.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att ESF beviljar sökta medel.

Om arbetsplatsen

Pedagogisk Inspiration Malmö är en förvaltningsgemensam utvecklingsenhet. PI Malmös har som funktion att utgöra det gemensamma kitt som skapar mervärde för de tre skolförvaltningarna i ett livslångt lärandeperspektiv.  Skapa mervärde för Malmös barn och elever  genom att bidra till utveckling och förfining av utbildningspraktiker och ledarpraktiker samt bidra till att skapa förutsättningar för hög måluppfyllelse och en likvärdig utbildning  för barn och unga i Malmö

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6800 medarbetare och 35000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Projektanställning 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enlig överenskommelse

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare