Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Projektledare gymnasial vård- och omsorgsutbildning

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Hösten 2024 kommer vård- och omsorgsprogrammet starta i attraktiva utbildningsmiljöer tillsammans med andra dynamiska utbildningar. För att kunna erbjuda en vård- och omsorgsutbildning som är attraktiv både utifrån ett elev- och medarbetarperspektiv och som är relevant för arbetsgivare inom vård- och omsorgssektorn söker vi en projektledare som kommer leda detta utvecklingsarbete. I den här projektledarrollen har du möjlighet att påverka framtidens välfärdsutbildning. 

I din roll som projektledare ansvarar du för att ta fram ett relevant och framtidsinriktat vård- och omsorgsprogram vid gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Malmö stad. Dina huvudsakliga ansvarsområden är att:

  • arbeta aktivt och kreativt med att attrahera elever och medarbetare till vård- och omsorgsprogrammet
  • vara drivande i förändringsarbete kopplat till nya arbetssätt
  • vara en ambassadör för hur välfärdsteknik kan skapa nya möjligheter i utveckling av kvalitativ vård och omsorg
  • identifiera för uppdraget relevanta beröringspunkter och samverka med andra förvaltningar i Malmö stad
  • handleda och samverka med kollegorna på vård- och omsorgsprogrammet med utgångspunkt i dina yrkeskunskaper
  • underhålla och vidareutveckla ett nätverk med relevanta kontakter i arbetslivet
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant utbildning från högskola/universitet samt flerårig yrkeserfarenhet inom vård- och omsorgssektorn. För tjänsten krävs också:

  • erfarenhet av att leda utvecklingsarbete/verksamhetsutveckling
  • erfarenhet av samverkan med andra professioner och förvaltningar
  • god insikt i hur arbetssätt påverkas vid införande av nya digitala tjänster eller system
  • mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

För att vara framgångsrik i rollen som projektledare hos oss krävs att du arbetar strukturerat och att du har ett resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt vilket kräver att du har lätt för att skapa nya kontakter och underhålla goda samarbeten. Du har ett konstruktivt förhållningssätt och kommunicerar på ett tydligt sätt. 

Det är meriterande om du har god kunskap om vård- och omsorgsutbildning på gymnasie- och eftergymnasial nivå och/eller om du har kunskap om vård- och omsorgscollege. Vidare är det meriterande om du är utbildad yrkeslärare eller legitimerad lärare på gymnasienivå. 

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. juni 2024
Omfattning: Heltid 
Antal tjänster: 1
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse dock senast augusti 2023

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare