Projekteringsledare sökes!

Projekteringsledare sökes!

Malmö stad står för en trygg anställning med goda anställningsförmåner. Hos oss kommer du som projekteringsledare bidra med skapandet av en hållbar stadsutveckling för en av Sveriges mest spännande städer. Har du dessutom tröttnat på att inte få delta i projekten från idé till slutförande då är du välkommen med din ansökan för här kommer du kunna delta i helheten.

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar projekt som spänner mellan allt från små driftåtgärder till stora nya parker och gator, vilket innebär arbete med stadsmiljöförnyelse, ombyggnad av befintlig miljö eller stadsutvecklingsarbete. Projekteringsledaren kommer i huvudsak arbeta med framtagandet av förfrågningsunderlag av markentreprenader och utredning av genomförbarhet i tidiga skeden. I rollen ingår deltagande i genomförande processen av projekt från koncept/förstudie fram till färdig anläggning, upphandling av konsulter, deltagande på byggmöten, uppföljning av tidplanplaneringen, resursplaneringen och externa konsulters arbete inom de projekten du ansvarar för.

Som en del av förvaltningen stöttar projekteringssektionen upp sektionen mobilitet-infrastruktur, detta innebär att du kommer arbeta i lag tillsammans med projektledare från sektionen för att driva projekteringsuppdrag inom storstadsprojektet. Som en del av laget kommer du ha varierande ansvar och arbetsuppgifter, detta avgörs utifrån storleken på respektive projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning om minst 180 HP med inriktning mot mark, gata, väg och vatten eller landskap. Alternativt en annan teknisk utbildning som vi bedömer lämplig för tjänsten. Vi ser gärna att du efter utbildningen har arbetat ett par år som projektör inom väg och vatten alternativ liknande arbetsområde och nu känns det som ett läge för en projekteringsledare roll. Du behöver alltså för denna tjänst utöver utbildningen ha några års erfarenhet inom Mark/Gata/VA/Landskap. Där du även har arbetat med tidplan- och resursplanering, och även erhållit mycket god kunskap och erfarenhet inom anläggnings AMA och Auto CAD.

Du har en god analytiskförmåga, ser mönster och samband samt identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som person är du driven, initiativtagande, kvalitetsmedveten och har en god förmåga att strukturera och prioritera effektivt för att hålla deadlines och nå uppsatta projektmål.

Tjänsten som projekteringsledare innebär många kontaktytor både internt och externt och du behöver därför ha goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, men även god samarbets- och kommunikativförmåga. Du motiveras av att skapa och utveckla nätverk och relationer. Tjänsten ställer krav på att vara en person som kan bidra till en miljö som präglas av samhörighet, laganda och samarbete.

Om arbetsplatsen

Projekteringssektionen där tjänsten är placerad ansvarar för den interna projekteringsverksamheten och är en av två sektioner som tillhör enheten för verksamhetsstöd.

Verksamhetsstödenheten, exploateringsenheten och mobilitetsenheten utgör tillsammans stadsutvecklingsavdelningen, som har i uppdrag att planera och bygga den hållbara staden utifrån en helhetssyn på stadsutveckling.

Förvaltningen fastighets- och gatukontoret äger, utvecklar och förvaltar stadens mark på uppdrag av tekniska nämnden. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare 
Omfattning:Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: snarast, enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (2 dagar kvar)