Planeringssekreterare inom HR

Planeringssekreterare inom HR

Arbetsuppgifter

Som planeringssekreterare inom HR arbetar du med mål, planering, uppföljning, analys, statistik och nyckeltal. I ditt uppdrag har du fokus på de strategiska HR-frågorna kopplat till arbetsmarknads- och socialförvaltningens och Malmös stads mål om en god organisation, samt HR-avdelningens uppdrag och planerade aktiviteter. I din roll är du ansvarig för uppföljningsarbetet med tillhörande skriftliga rapporter och uppföljningar inom HR-området. Du arbetar med intern kontroll och är avdelningens expert på statistik och HR-nyckeltal.

Du arbetar nära HR-chefen och kollegorna på avdelningen för att uppnå en god måluppfyllelse inom målområdet en god organisation genom att följa upp planerade aktiviteter och analysera utfall.  I rollen som planeringssekreterare driver du egna utvecklingsprojekt inom HR med tydligt fokus på leverans och följer även upp andra utvecklingsprojekt på avdelningen.

Du kommer att tillhöra strategiska HR-enheten som består av fem medarbetare med specialistkompetens inom lönebildning, arbetsmiljö, rehabilitering, grupp- och ledarskapsutveckling, arbetsrätt, samverkan och projektledning. Enheten arbetar främst med det övergripande, strategiska och långsiktiga HR-arbetet i förvaltningen. Vi arbetar för att skapa goda förutsättningar för ett kvalitativt HR-arbete och bedriver både utvecklingsarbete och är ett stöd till kollegor inom avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot samhällsvetenskap; beteendevetenskap; organisation och ledarskap; HR/PA, eller inom ekonomiområdet och som tycker det är spännande med mål- och uppföljningsarbete. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom mål, analys, uppföljning och utvecklingsarbete. Vi söker dig som har mycket god kunskap och erfarenhet av analys- och statistikverktyg. 

För att lyckas i rollen krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du även har utbildning inom projektledning och erfarenhet av arbete i större politiskt styrda organisation. Det är även meriterande om du har utbildning inom statistik, nyckeltal och analysarbete.

Som person är du prestigelös och lyhörd i samarbetet med andra såväl internt som externt och du har lätt för att skapa och underhålla samarbetsrelationer. Du har ett arbetssätt som utgår från helheten och arbetar metodiskt och systematiskt. Du upprätthåller en hög kvalitet i dina leveranser, når uppsatta deadlines och har en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett hållbart sätt. Du har ett positivt förhållningssätt, delar med dig av kunskap, skapar lärande och bidrar till utveckling och förändring.

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen på arbetsmarknads- och socialförvaltningen består av 25 medarbetare som erbjuder ett kvalificerat HR-stöd till förvaltningens chefer. I vårt blickfång har vi framtidens arbetsplats och kompetensförsörjning är vår viktigaste fråga. Vi arbetar för att säkerställa ett hållbart arbetsliv och en trygg och säker arbetsplats.

Vi är inne i en spännande förändringsresa där vi tillsammans går mot HR 2.0. Vi har ett nära samarbete med förvaltningens chefer som vi levererar ett stärkande, proaktivt och verksamhetsnära stöd till. Vi har ett projektinriktat arbetssätt och när du börjar hos kommer du att få gå en projektledarutbildning. Under 2023 fortsätter vår förändringsresa med bland annat utbildning inom HR-transformation.

Avdelningen består av enheten för verksamhetsnära HR-stöd, rekryteringsenheten och strategiska HR-enheten samt ett HR-administrativt team.

Vi är redo för framtiden men behöver bli fler på vår resa, är du redo att möta framtiden tillsammans med oss? Välkommen till en dynamisk och utvecklingsinriktad avdelning, med fokus på ett hållbart och kvalificerat HR-arbete!

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka malmöbor. Tillsammans med malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Som medarbetare hos oss erbjuds du flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter till utveckling i din roll. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. 

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet, för att säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Urvalsarbetet baseras på ditt CV samt svaren på ansökningsfrågorna. 

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 mars 2023 (1 dag kvar)