Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Operativ sektionschef sökes till fritidsförvaltningens driftavdelning

Publiceringsdatum
17 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och ansvara för driften av Malmös idrottsanläggningar? Är du en ledare som är ute efter en ny utmaning? Då kan du vara vår nya sektionschef! Fritidsförvaltningen i Malmö stad söker nu efter en ny sektionschef till en av våra driftsektioner, sektion Östra.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef på sektion Östra ansvarar du för verksamheten och dess utveckling, från arbetsmiljö till budget. Du har personal- och arbetsledaransvar för cirka 15 idrottsplatsvaktmästare som sköter det operativa arbetet på sektionen som planskötsel, lokalvård, bistår vid evenemang samt levererar service till idrottsutövande, från nybörjare till elitnivå.

Genom att planera, leda och fördela gruppens arbete förser du medarbetarna med förutsättningar för att nå verksamhetens mål. Detta gör du genom att på olika sätt skapa engagemang och delaktighet. Du rapporterar till enhetschef och som medlem i enhets Malmös ledningsgrupp verkar du för en efterlevnad av Malmö stad värdegrund. Du skapar med dina kollegor en kreativ, utvecklande och trygg arbetsmiljö för alla våra medarbetare.

Till rollen hör även många kontakter med föreningsliv, Malmöbor och externa aktörer där du bland annat hanterar avtal och överenskommelser med föreningar och andra som använder anläggningarna.

Kvalifikationer

Du är en naturlig, närvarande, coachande och beprövad ledare som trivs med att arbeta nära dina medarbetare. Du har förmågan att engagera och motivera dina medarbetare, är initiativrik och drivs av att utveckla verksamheten med befintlig personal. Som person kännetecknas du av ansvarstagande, integritet och stabilitet. För oss är det också viktigt att du har förståelse för och har förmåga att ge god service till våra kunder, föreningar och andra som använder våra anläggningar.

Vidare vill vi att du har:

 • Erfarenhet från en arbetsledande befattning där ansvar för arbetsmiljö, personal, budget och verksamhet har ingått.
 • Eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
 • Tidigare arbetat inom servicebranschen
 • B-körkort för manuellt växlad bil som är giltigt i Sverige över tid
 • God datorvana och administrativ förmåga
 • Goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift

 Vi ser det som meriterande om du har:

 • Flerårig erfarenhet från en arbetsledande befattning där ansvar för arbetsmiljö, personal, budget och verksamhet ingått
 • Gått ett ledarutvecklingsprogram ,
 • Erfarenhet av utveckling- och förändringsarbete
 • Arbetat inom en liknande typ av verksamhet
 • Bakgrund inom eller intresse för föreningslivet som rör idrott
 • Tidigare arbetat med logistik.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Om arbetsplatsen

Enhet Malmö
Enhet Malmö, där aktuell sektion ingår, tillhör fritidsförvaltningens driftavdelning och arbetar i nära samarbete med andra avdelningar inom förvaltningen. Målet är att leverera service av hög kvalitet till alla som använder eller besöker fritidsförvaltningens anläggningar. Enheten består av fem geografiska sektioner vars gemensamma uppdrag är att sköta in- och utvändig skötsel av kommunens idrottsanläggningar. Inom idrottsanläggningarna består arbetet bland annat av planskötsel, lokalvård, öppning och låsning, uppföljning av bokade tider samt iordningställande av verksamhetsytor inför arrangemang/evenemang.

Fritidsförvaltningen - en aktiv förvaltning

Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt

Anställningsintervjuer för tjänsten är planerade att hållas under vecka 2 och 3 2024. 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och
hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för
alternativ sökväg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 dec. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu