Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Omsorgspedagog sökes till Ekgatans Barnboende LSS

Arbetsuppgifter

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av insatsen. Din uppgift är att stödja, aktivera och handleda barnen och ungdomarna under deras vistelsetid. 

Övergripande mål är att ha barnets behov i centrum och att kontinuerligt anpassa innehållet så att det är meningsfullt. Du är med och skapar förutsättningar för barnens vistelse i form av aktiviteter och möjligheter till sociala kontakter.

Vi arbetar enligt en tydliggörande pedagogik som bygger på att göra världen så tydlig och förutsägbar som möjligt.

Du som omsorgspedagog har som ansvar att:
- driva och utveckla det pedagogiska arbetet i verksamheten.
- stödja övriga medarbetare i upprättande, uppföljning/utvärdering av genomförandeplaner.
- kvalitetssäkra och följa upp genomförandeplaner, handlingsplaner och övrig dokumentation.
- pedagogik och beslutade metoder implementeras i arbetet med barnen.
- följa upp användandet av pedagogik och beslutade metoder och vilket resultat som uppnås.

Du förväntas delta aktivt i eventuella förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för barnens bästa. I arbetet ingår att söka kunskap och hålla sig uppdaterad kring metoder och arbetssätt som används inom LSS-området i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet. Omvårdnadsarbete förekommer utifrån varje barns individuella behov av stöd. Med din kompetens bidrar du till en meningsfull och trygg vistelse där verksamheten formas efter barnens specifika styrkor, intressen och behov.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp inom det beteendevetenskapliga området, pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har minst 1 års erfarenhet av arbete inom LSS, samt erfarenhet av arbete med personer med autismspektrumtillstånd. Tidigare erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och utmanande beteende är ett krav.

Du har erfarenhet av att leda olika pedagogiska resonemang utifrån varje enskild brukares behov samt att skriva genomförandeplaner och handlingsplaner. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) samt erfarenhet av att ha arbetat med Marte Meo.

Har du tidigare erfarenhet av arbete som omsorgspedagog eller pedagogisk samordnare är det en merit.

Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Som omsorgspedagog arbetar du i nära samarbete med övrig personal och tillsammans skapar ni innehållet verksamheten. Det krävs att du är flexibel, lyhörd och kreativ.

Då arbetet innefattar möten med många olika barn och kollegor ställs höga krav på social smidighet, självständighet och en trygghet i sig själv. Arbetsuppgifter kan komma att förändras och utvecklas i snabb takt och som medarbetare är du flexibel och kan skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut. Du är bra på att hantera stress, kan förhålla dig till snabba förändringar och förändrade förutsättningar. Arbetet kräver god datorvana samt att du kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har goda kunskaper kring dokumentation.

Innehav av B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Om arbetsplatsen 

Verksamheten riktar sig till Malmöbor som har beviljats barnboende enligt LSS 9:8. Barnen och ungdomarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt eller i grupp med andra barn och ungdomar. Arbetsgivaren tillhandahåller regelbunden kompetensutveckling inom verksamhetsområdet.

Placering kommer vara på Ekgatans Barnboende.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid 40/40 måndag - fredag
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Löpande urval

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 apr. 2023 (9 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare