Museiassistenter till Malmö muséer!

Museiassistenter till Malmö muséer!

Nu söker Malmö muséer ett flertal museiassistenter som kan ersätta när ordinarie personal är frånvarande på grund av till exempel semester, sjukdom, föräldraledighet eller liknande. Behovet är störst under sommarperioden. Beroende på dina tidigare erfarenheter och dina intressen kan du antingen bli placerad på Akvariet och då arbeta mer med djurvård och akvarieskötsel, eller på Publikenheten där jobbet innebär mer värdskap, bemötande av museets gäster samt kassahantering. Möjlighet finns även att få arbeta som museiassistent på båda enheterna!

Arbetsuppgifter

Som djurvårdare/akvarietekniker arbetar du med driften av akvarieanläggningen och skötsel av såväl inhemska som tropiska fiskar, reptiler, amfibier, spindlar och insekter. Arbetet innebär främst praktiskt arbete men kan även innefatta en del dokumentation i form av djurregister och informationstexter. Detta arbete kan även inkludera att vara behjälplig i den pedagogiska verksamheten, samt handleda praktikanter.

Som museivärd möter du museibesökarna med ett professionellt och ett gott värdskap, och får besökaren att känna sig välkommen, trygg, nyfiken och väl till mods. Som museivärd svarar du på frågor på plats, i telefon eller digitalt samt bemannar entré och butik. 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gymnasial utbildning. Du har god förmåga till problemlösning samt lätt att samarbeta med andra. Du är serviceinriktad, tålmodig och uppmärksam. Körkort är ett plus.

För att bli aktuell för Akvariet ser vi gärna att du har erfarenhet och kompetens inom skötsel av terrarium och akvarium, samt att du har intresse för djur såväl som för miljö- och bevarandefrågor, då vår verksamhet har en tydlig inriktning gällande dessa frågor. Det är meriterande med utbildning inom djurvård, biologi eller annan likvärdig utbildning.

För att bli aktuell för Publikenheten bör du ha erfarenhet av bokning- och/eller kassaarbete. Övrig erfarenhet inom servicearbete är meriterande.

Om arbetsplatsen

Malmö Museer är södra Sveriges största museum. Här kan du se allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott till en riktig ubåt samt levande fiskar och reptiler i Akvariet. Museet berättar i sina utställningar om historia, natur, teknik och sjöfart och presenterar ett tiotal tillfälliga utställningar på olika teman varje år. Malmö Museer ansvarar även för kulturmiljövård och har omfattande samlingar, bland annat av fotografi och textil.

Kulturförvaltningen skapar möjligheter för Malmöbor och besökare att ta del av eller själva skapa kultur. Vi är stadens puls och möjliggör möten för upplevelser, berättelser, kunskaper och dialog. För oss handlar det om kulturell allemansrätt. Vill du vara med? Som medarbetare hos oss har du förmånen att verka i en stad som sjuder av skaparglädje och upplevelser. Kultur i Malmö gör skillnad!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timanställning vid behov med fokus på sommarperioden.
Antal tjänster: 2-5
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi gör löpande urval.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 28 mars 2023 (5 dagar kvar)