Miljöinspektör till enheten för förorenade områden

Miljöinspektör till enheten för förorenade områden

Arbetsbeskrivning

Har du ett stort intresse för markmiljöfrågor? Vill du vara med och bidra med din erfarenhet för att skapa ett hållbart Malmö? 

Som handläggare på enheten för förorenade områden utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Uppdraget inom förorenade områden innebär att arbeta med tillsyn av förorenade områden och byggnader. Arbetet omfattar handläggning av anmälningar, granskning och bedömning av rapporter, historiska inventeringar, provtagningsplaner, riskbedömningar, riskvärderingar, åtgärdsutredningar, slutrapporter, ansvarsutredningar kopplat till MIFO-objekt med mera. Du kommer även att arbeta med att besvara olika remisser framför allt vid framtagande av nya detaljplaner. Du kommer i din roll att bli involverad i Malmö stads större infrastrukturprojekt tillsammans med andra kollegor inom miljöförvaltningen och övriga förvaltningar inom stadsutveckling och ha kontakter med stadens övriga tekniska förvaltningar och verka i olika forum med utgångspunkt från förvaltningens uppdrag och en hållbar utveckling för Malmö stad.

Som medarbetare på miljöförvaltningen kan vi erbjuda dig:
• meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
• möjlighet att bidra till samhällsnytta
• kompetenta och engagerade kollegor
• goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst två års arbetslivserfarenhet med frågor gällande förorenade områden, antingen i rollen som miljöinspektör, miljöhandläggare, konsult eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Vidare så söker vid dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen inom till exempel miljö, geovetenskap, markkemi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. 

Du har ett stort engagemang i miljömiljöfrågor och precis som vi en vision om en hållbar stad och vill bidra till samhällsnyttan. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga samt att du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förväntas vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är självgående och kan prioritera din tid effektivt och håller deadlines. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift, framför allt på svenska men även på engelska.

Vidare ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med förorenad mark och förorenade byggnader inom offentlig eller privat sektor, arbetat i fält med provtagning och saneringar av förorenad mark och förorenade byggnader. Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper om miljölagstiftningen, arbetat som miljöinspektör med tillsyn samt arbetat i en politiskt styrd organisation och har god insikt i kommunala processer och organisationer, myndighetskrav och beslutsprocessen.

Vi ser gärna att du har B-körkort. 

Om arbetsplatsen

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads klimat- och miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbetet med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen består av fem enheter; bostad, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Denna annons gäller en (1) tillsvidaretjänst (fast tjänst). Förutsättningarna kan komma att förändras under rekryteringens gång.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att göra ett bra jobb och trivas hos på miljöförvaltningen behöver du stå bakom vår värdegrund i Malmö stad: att möta varje människa med förståelse och respekt, ha stort engagemang och mod att påverka och att använda din kreativitet för att skapa förbättringar.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo

Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen

Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan utan gör det redan idag!

 
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (27 dagar kvar)