Månadsvikarier till förskoleförvaltningen

Månadsvikarier till förskoleförvaltningen

Om arbetsplatsen

Är du utbildad barnskötare och vill bidra i vårt arbete med att skapa barnens bästa förskola? 

Att ge våra barn de bästa förutsättningarna att växa som människor – det är vad vi gör om dagarna. Som medarbetare hos oss är du med och skapar en rolig, trygg och lärorik förskola för Malmös barn. Förskolan är den första, viktiga delen i det svenska skolsystemet. Tillsammans ger vi varje barn möjlighet till lärande och utveckling genom att leka, skapa och utforska.

Vi på förskoleförvaltningen i Malmö stad behöver stärka upp våra verksamheter med fler barnskötare och söker därför dig som är intresserad av en tidsbegränsad anställning på någon av våra 200 förskolor. 

Förskolorna är uppdelade i fyra olika utbildningsområden och i din ansökan kommer du att ha möjlighet att markera i vilket/ vilka av områdena du är intresserad av att arbeta inom. Här kan du läsa mer om vilka förskolor som ingår i de respektive områdena Vår organisation - Malmö stad (malmo.se)

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som vikarie har du ett schema där arbetstiderna kan variera mellan kl. 6-18.30.

Vikariatens längd kan variera utifrån förskolornas behov, i nuläget som längst till och med 31 maj 2023. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare det vill säga har godkänd och avslutad gymnasieutbildning, så som barn och fritid eller likvärdig utbildning. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 50
Tillträde: snarast

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (3 dagar kvar)