Måltidsutvecklare till kostenheten

Måltidsutvecklare till kostenheten

Välkommen till kostenheten! Vår enhet har en samordnande roll och funktion gällande mat, måltider och nutrition i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen. God, vällagad och näringsriktig mat är en viktig del av omvårdnaden och välbefinnandet hos matgäster inom hälsa- vård och omsorgsförvaltningen. Varje dag är viktigast och mat är både höjdpunkter och guldstunder!

Kostenheten befinner sig i en utvecklingsfas och söker nu ytterligare en måltidsutvecklare som vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Vi erbjuder ett spännande och meningsfullt uppdrag där utveckling och förändring står i fokus. 

Har du ett genuint intresse för mat och måltider och vill höja matglädjen för Malmös äldre? Se hit! 
Arbetsuppgifter

Med engagemang, kunskap och matglädje kommer du som måltidsutvecklare arbeta för att våra matgäster serveras smakliga måltider som ger välbefinnande och förgyller dagen. Tillsammans med kollegor runtom i förvaltningen driver du utveckling- och förändringsarbete genom olika projekt, nätverk och arbetsgrupper. Samt ger stöd och service i måltidsfrågor från kostenheten till förvaltningens verksamheter. Du är också en föregångare i att utveckla och arbeta med digitala lösningar och arbetsmetoder i måltidsarbetet.

I arbetet ingår att arbeta med kostdatasystem och andra systemstöd samt att vara systemadministratör. Arbetet innebär också att ingå i menyarbetet och ta fram måltider som genomsyras av matglädje och hållbar utveckling. I arbetet med systemstöd av olika slag ingår att planera och hålla i utbildningar där du får möjlighet att inspirera och höja kompetensen kring mat, måltider och digitala verktyg.

Du ingår i kostenhetens stab och arbetar tillsammans med måltidsutvecklare, assistent, chefer och dietister men också med medarbetare i köken och på boenden. Tillsammans arbetar vi för att skapa matglädje och öka livskvaliteten för våra äldre.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Dokumenterad högskoleutbildning som kostekonom eller kostvetare, alternativt en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete med inriktning på mat och måltider.
  • Mycket god digital kompetens och erfarenhet av att arbeta med systemstöd för måltidsverksamhet.
  • Erfarenhet och god förmåga att planera, leda och genomföra utbildningar.
  • Erfarenhet av att arbeta i processer och projekt, samt leda olika arbetsgrupper och nätverk.
  • Erfarenhet och kunskap kring miljö- och hållbarhetsarbete kopplat till mat och måltider.
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt goda kunskaper i dokumentation.
Vi söker dig som är driven och engagerad och som har ett genuint intresse för mat och måltider. Som person är du öppen och utåtriktad och har förmåga att entusiasmera och inspirera. Du har lätt för att skapa goda relationer och har förmåga att samarbeta med våra dietister, kockar, omvårdnadspersonal, chefer och matgäster. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och inger förtroende för både kollegor och våra matgäster.

I rollen som måltidsutvecklare är det viktigt att du arbetar fokuserat med kvalitet kopplat till mat och måltider. Du är därför resultatinriktad och arbetar aktivt för att våra äldres behov och förväntningar ska uppnås. Vi ser gärna att du är kreativ och tar initiativ till förbättringar.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det här som ett intressant uppdrag för dig? Då är du välkommen med din ansökan.
Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. 

Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag
Om arbetsplatsen

Kostenheten har ca 55 medarbetare som i 9 kök dagligen lagar och serverar mat till äldre. Det är både till dem som har sitt hem i särskilt boende eller dem som besöker någon av våra restauranger på mötesplatserna. Även matlådor till matgäster inom hemtjänsten tillhandahålls från kostenheten.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/ 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare härmalmo.se/jobb
Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Intervjuer kommer att ske digitalt den 3 och 4 april via Teams.  
Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (3 dagar kvar)