Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Malmö stads äldreomsorg söker tim- och månadsvikarier!

Ansök nu

Vi söker nu fler medarbetare som vill arbeta som timavlönad vikarie och/eller månadsvikarier hos oss i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen! Inom våra verksamheter hjälper du människor med fysiska funktionshinder och funktionsnedsättningar som demens och minnesproblematik som behöver stöd i vardagen. 

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att vårda det sjuka, ta tillvara på det friska och göra människors vardag enklare och bättre. Det innebär bland annat att du hjälper till med personlig omvårdnad så som dusch och toalett, att ge läkemedel, matlagning, städning, tvätt och inköp. I brukarnära arbete ska alltid rutinen för basal hygien tillämpas. Förutom att utföra praktiska arbetsuppgifter ska du också kunna skriva ner händelser kring brukaren i vårt dokumentationssystem samt ha kontakt med anhöriga.

Kvalifikationer

Ålder: För att vara aktuell för jobb hos oss ska du ha fyllt 18 år.

Utbildning och erfarenhet: Vi ser gärna att du som söker är utbildad eller under utbildning till undersköterska eller alternativt annat vårdrelaterat yrke samt har tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete. För att arbeta som undersköterska krävs utbildning som är godkänd av Socialstyrelsen. Du bifogar beviset om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen i din ansökan.

Språk: Du måste kunna behärska det svenska språket i både tal och skrift för att instruktioner och dokumentation ska ske på ett säkert och förståeligt sätt. Det är en fördel om du kan fler språk då många av de som vi hjälper har ett annat modersmål.  

Personliga egenskaper: Du har ett intresse för människor och en vilja att ge god service. För dig är ett gott bemötande, respekt och likabehandling självklart både i kontakt med de du hjälper och dina kollegor. Viktigt för arbetet är att du kan anpassa dig till nya miljöer och nya människor. Du kommer arbeta en del ensam vilket ställer krav på din nyfikenhet och initiativförmåga. 

Övrigt: För att kunna arbeta inom hemtjänsten behöver du kunna cykla. Har du körkort så är det meriterande.

Timavlönad och Månadsvikarier

Som timavlönad vikarie lägger du dig tillgänglig de dagar du kan och vill arbeta och blir bokad via vårt bokningssystem Vikariebanken, efter verksamhetens behov. Som månadsvikarie arbetar du på tillfälligt schema. 

Detta kan du arbeta med

Hemtjänst: Inom hemtjänsten arbetar du med att hjälpa till med dagliga sysslor som bland annat städning, tvätt, inköp, personlig hygien och måltider, utefter individens behov, önskemål och beviljat bistånd. Du tar dig runt i staden med cykel eller bil. 

Vårdboende och demensboende: Här arbetar du med brukare som inte längre kan bo hemma. Du hjälper till med omvårdnad och tillsyn dygnet runt, t.ex. personlig hygien, måltider, städning, tvätt och aktiviteter. 

Korttidsboende: På våra korttidsboende finns brukare som ofta har ett omfattande omvårdnadsbehov under stora delar av dygnet. Här arbetar du utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt och det förekommer medicinska insatser på delegation av sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast.

Dagverksamhet: Våra 10 dagverksamheter är till för de som har en diagnostiserad demenssjukdom och fortfarande bor hemma. Hos oss får våra gäster möjlighet att knyta sociala kontakter och få struktur och stöttning i sin vardag. Vi har pedagogiska måltider och anpassar oss efter gästernas intresse och önskemål av aktiviteter. 

Ledsagare/avlösare: Som ledsagare arbetar du självständigt med att stödja såväl fysiskt som psykiskt för att personer med olika former av hinder skall kunna ta del av samhället. Det är brukarens önskemål som ligger i fokus. Arbetet är till största del utanför brukarens hem vilket innebär att man ofta rör sig i staden. Som avlösare arbetar du främst hemma med personer som har en demensdiagnos alternativt funktionsnedsättning som innebär att man inte klarar av att vara ensam längre stunder. 

Utdrag ur belastningsregister

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Detta ber vi om eftersom att det är viktigt för oss att veta vem du är. Utdraget vi vill se är "kontroll av egna uppgifter" och du behöver själv begära ut det via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett 

När du fått ditt utdrag visar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen kan ta flera veckor, så beställ utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid 
Tillträde: Enligt överenskommelse och verksamhetens behov

Ansökningar hanteras löpande under ansökningstiden, och vi rekryterar utifrån verksamheternas behov. Som en del av urvalet kontrollerar vi om du har arbetat eller haft praktik i Malmö stad tidigare, vi ber dig därför att ange ditt födelsedatum i urvalsfrågorna. Du behöver ange ditt födelsedagom även om du tidigare inte har arbetat inom Malmö stad. 

Vi tillämpar individuell lönesättning, lönestatistiken hittar du via denna länk: https://malmo.se/Redovisningar/Personalredovisning.html  

Övrigt om Malmö stad

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Malmö stad har varit finskt förvaltningsområde sedan 2015. Det betyder att kommunen har en speciell skyldighet enligt minoritetslagen att informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda tjänster på deras modersmål och skydda och främja deras språk och kultur.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare